Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Híreink, program beszámolóink

Visszatekintő

Földben rejlő kincsek – Régészeti előadás és interjú Nagy Fanni martfűi régésszel

Régészeti előadást tartott a martfűi származású Nagy Fanni és kolléganője, Szabó Melinda restaurátor, a szolnoki Damjanich János Múzeum munkatársai, 2023. október 26-án, csütörtökön a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár szakirodalmi termében. A rendezvény a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretein belül valósult meg.

Tovább olvasom »
Visszatekintő

Hídépítők – A könyv híd, a könyvtár összeköt

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg az idei Országos Könyvtári Napokat 2023. október 2-a és 8-a között. A programsorozatban Martfű is – mint eddig minden évben – részt vett. Az esemény alkalmából hétfőtől péntekig minden nap különleges rendezvényekkel készült városunk könyvtára a Művelődési Központ különböző színhelyein.

Tovább olvasom »
Visszatekintő

Egész héten ünnepelték a Népmese Napját Martfűn

Szeptember 30-án ünnepeljük – a magyar irodalomban – a nagy mesemondónak nevezett Benedek Elek, magyar író, mesegyűjtő születésnapját. 2005 óta ezen a napon tartjuk hazánkban a Népmese Napját. A Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár ez alkalomból 25-e és 29-e között, egész héten át programokkal készült a gyermekkönyvtárban.

Tovább olvasom »
Visszatekintő

Ipartörténeti örökséget jártunk be

Nagy örömünkre rengetegen tartottak velünk szeptember 16-án, szombaton programunkra, melyet a Kulturális Örökség Napja alkalmával rendeztünk. Martfű emblematikus cipőgyári épületét – ahogyan a helyiek ismerik, az A-gyárat – járhattuk körbe, légoltalminak is használt pincéjével.

Tovább olvasom »
Visszatekintő

Fontos gondolatok szórakoztató előadásmódban

Városunkban is nagy sikert aratott Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember „Belső béke viharos időkben – Mit kezdjek a külső, belső nehézségeimmel?” című előadása. Sokan voltak kíváncsiak az atya a mindennapi életre vonatkozó, hasznos támpontokat adó gondolataira, amelyeket szeretettel fogadott a lelkes közönség 2023. szeptember 19-én, a Martfű Városi Művelődési Központban.

Tovább olvasom »
Visszatekintő

Látom, van, elhiszem, gyűjtöm, tartom, felidézem

Kiállítás nyílt a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár galériáján és kiállító termében 2023. szeptember 8-án. A falakat Sléder Fanni, martfűi festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatójának különleges alkotásai borítják.

Tovább olvasom »
Híreink

Információk a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Képző- és Iparművészeti Tárlatról

A Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár a Szolnoki Művészteleppel együttműködve évről-évre megrendezi a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Képző- és Iparművészeti Tárlatot.
Idén a Nemzeti Kulturális Alap késve írta ki pályázatait, így a 2023 őszére tervezett Tárlatot a hozzá kapcsolódó programokkal együtt várhatóan 2024 tavaszán fogjuk megrendezni.

Tovább olvasom »