Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Híreink, program beszámolóink

Híreink

Magyar Kultúra Napja – 2021. január 22. – Ünnepi műsor

Sajátos formában találkozunk most a Magyar Kultúra Napján a Martfű Városi Művelődési Központban. Ilyen még nem volt, ezt a gondolatot sokszor éreztük, mondtuk az elmúlt hónapokban. Úgy gondoltuk munkatársainkkal, hogy a számunkra oly fontos ünnepen legyünk újra együtt, ha virtuálisan, akkor úgy. Álljunk meg egy percre és időzzünk el az Ünnep hangulatában, gondolatiságában.

Tovább olvasom »
Események, rendezvények

Kulturális ajánló – Virtuális El Greco kiállítás

Szeretnénk megosztani Önökkel a Szépművészeti Múzeum programajánlatát! Januári témánk a El Greco, a “Görög”, a spanyol manierizmus legnagyobb mestere. Aki a korszakalkotó Tizianótól tanult, de többet akart, mint a valóságot, mesterfokon másolni, a megrendeléseket tökéletesen kivitelezni. Magánélete legalább olyan izgalmas volt , mint munkássága.

Tovább olvasom »
Híreink

A gyűjtemény újabb Tisza cipői a restaurátornál

Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény cipői közül újabb 22 darabot restauráltak. 2019-ben már hírt adtunk a lábbelik restaurálásának első üteméről. A kezelt cipőink állagán látványos volt a javulás, esztétikailag is jobban megállják helyüket a kiállításban, eredeti minőségüket hitelesebben mutatják, jó megtartásúak lettek. A Nemzeti Kulturális Alap 2019/20-as évi műtárgyrestaurálási pályázata segítségével újra felkérhettük Hugyecsek Balázs tárgyrestaurátort, hogy segítsen, minél tovább megőrizhessük és bemutathassuk a Tisza Cipőgyárban készült cipőket.

Tovább olvasom »
Híreink

Nagyobb és korszerűbb vetítővászon, megújult színpadtechnikai elemek

Újabb fontos állomásához ért a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár színház- és mozitermének korszerűsítése. Az intézményben működő Martfű Mozi az eddiginél nagyobb és modernebb vetítővászonnal lett gazdagabb, illetve a színpadtechnikai elemek is megújultak. A közel 13 millió forintos beruházásról és a felújítási munkálatokról, városunk kulturális intézményének vezetője, Asztalosné Kocsis Enikő beszélt 2020. november 18-án.

Tovább olvasom »
Híreink

MESÉLDE

Újra furcsa idők, újra Mesélde itt: A Nap, Hold, Csillag megszabadítása című magyar népmese papírszínházzal, bábjátékkal, szeretettel.

Tovább olvasom »
Híreink

Színház- és moziterem korszerűsítése – videó

Újabb fontos állomásához ért a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár színház- és mozitermének korszerűsítése. Az intézményben működő Martfű Mozi az eddiginél nagyobb és modernebb vetítővászonnal lett gazdagabb, illetve a színpadtechnikai elemek is megújultak. A közel 13 millió forintos beruházásról és a felújítási munkálatokról, városunk kulturális intézményének vezetője, Asztalosné Kocsis Enikő beszélt.

Tovább olvasom »
Visszatekintő

A színház mindenkié

Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője című darabjának színpadi változatát láthatta a közönség a Zenthe Ferenc Színház előadásában 2020. november 9-én Martfűn, a Művelődési Központban. Az előadás a Déryné Program támogatásával jött létre, a programnak köszönhetően, jelképes jegyárakkal.

Tovább olvasom »