Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Híreink, program beszámolóink

Déryné program
Visszatekintő

Színház mindenkinek! – Nem élhetek muzsikaszó nélkül

Egy újabb zseniális előadást hozott el Martfűre a Déryné Program. Remek színészek, pazar díszlet, élőzene és ismerős dallamok segítségével ismertük meg Nyiri Balázs és Pólika történetét. A Déryné Társulat, a program saját színházi társulatának Móricz Zsigmond regénye alapján készült Nem élhetek muzsikaszó nélkül című zenés darabja nem volt híján a mulatozásnak, humornak, így hamar magával ragadta a közönséget.

Tovább olvasom »
Visszatekintő

Novella az irodaházról Darvasi László módra

A Múzeumok Őszi Fesztiválja helyi programsorában a szervezők ebben az évben is, mint mindig, igyekeznek a lehető legváltozatosabb módon megmutatni Martfű kor- és ipartörténeti múltját. Egyedi módját kínálta ennek a törekvésnek Darvasi László író meghívása, akinek egyik novellája a Tisza Cipőgyár irodaházáról szól.

Tovább olvasom »
Visszatekintő

Földben rejlő kincsek – Régészeti előadás és interjú Nagy Fanni martfűi régésszel

Régészeti előadást tartott a martfűi származású Nagy Fanni és kolléganője, Szabó Melinda restaurátor, a szolnoki Damjanich János Múzeum munkatársai, 2023. október 26-án, csütörtökön a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár szakirodalmi termében. A rendezvény a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretein belül valósult meg.

Tovább olvasom »
Visszatekintő

Hídépítők – A könyv híd, a könyvtár összeköt

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg az idei Országos Könyvtári Napokat 2023. október 2-a és 8-a között. A programsorozatban Martfű is – mint eddig minden évben – részt vett. Az esemény alkalmából hétfőtől péntekig minden nap különleges rendezvényekkel készült városunk könyvtára a Művelődési Központ különböző színhelyein.

Tovább olvasom »
Visszatekintő

Egész héten ünnepelték a Népmese Napját Martfűn

Szeptember 30-án ünnepeljük – a magyar irodalomban – a nagy mesemondónak nevezett Benedek Elek, magyar író, mesegyűjtő születésnapját. 2005 óta ezen a napon tartjuk hazánkban a Népmese Napját. A Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár ez alkalomból 25-e és 29-e között, egész héten át programokkal készült a gyermekkönyvtárban.

Tovább olvasom »