Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Híreink, program beszámolóink

rajzkiállítás-2022
Visszatekintő

Megérkeztek a vándorkiállítás rajzai

Megnyitottuk azt a kiállítást a Martfűi Művelődési Központ emeleti galériáján, amely anyaga a Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség 31. alkalommal kiírt „Fiatalok az épített és természeti örökségünk védelméért” pályázat országos győztes rajzaiból állt össze.

Tovább olvasom »
kezmuves-tabor-2022
Visszatekintő

Mesés mesterségeink – Nyári kézműves tábor a Művelődési Központban

Nyári kézműves táborral várta idén is a gyerekeket a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár június 27 és július 01 között. A Mesés mesterségeink elnevezésű program harmadik alkalommal valósulhatott meg a Csoóri Sándor Alap támogatásával. A héten 25 gyermek ismerkedhetett meg olyan népi mesterségekkel, melyek még mai is jelen vannak hétköznapjainkban.

Tovább olvasom »
múzéj-2022-01
Visszatekintő

Időutazás legendás járműveken keresztül

Minden, ami erő és lóerő – erre a hívómondatra immár hatodik alkalommal gördültek különleges veterán autók, motorkerékpárok a martfűi Művelődési Központ előtti parkolókba, a 2022. június 25-én megtartott Veteránjármű-találkozó és Múzeumok Éjszakája egésznapos programon.

Tovább olvasom »
Híreink

A TISZA CIPŐGYÁR ÉGISZE ALATT – Virtuális barangolás a Tisza Cipőgyár Irodaházában

A pályázat segítségével létrehozott, csak virtuálisan létező kiállításunk célja kettős: egyrészt megőrizni az utókornak a Tisza Cipőgyár Irodaházának fennmaradt berendezését, másrészt ebben a rendhagyó környezetben: eredeti helyszínen, eredeti berendezési darabok között, az irodák eredeti rendeltetése szerint tematizálva ízelítőt adunk a Tisza Cipőgyár történetéből, a mindennapi életet átszövő működéséből, Martfű és az ország életében elfoglalt helyéről.

Tovább olvasom »
Események, rendezvények

Lezárult az ERASMUS+ projekt

2022. június 13-16 között partnerszervezeteink Magyarországra látogattak, ahol változatos szakmai programokkal, jó hangulatban, 3 helyszínen (Martfű, Mezőtúr, Kunszentmárton) zárult a Your treasure – Our treasure program.

Tovább olvasom »