Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Híreink, program beszámolóink

Híreink

Martfűn ünnepélyes keretek között adott át Látópont Címet huszonhat szervezet számára a Magyar Közösségépítők Értékszövetsége (KÖZÖSÉRTÉK) Egyesület 2023. március 2-án.

Az elismerő cím rangot jelent, olyan pályázat útján nyerhetik el a szervezetek, melyben közösségi jó gyakorlataikat írják le, és arra is kitérnek, hogyan tudják ezt bemutatni a látóutakon.
A Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület (KÖZÖSÉRTÉK Egyesület) 2019-ben alakult, közművelődésben dolgozó szakmai szervezet, melynek célja, hogy segítse a szakmai utánpótlás biztosítását, a tapasztalatátadást, a fiatalok megszólítását.

Tovább olvasom »
Visszatekintő

Népművészeti értékek és élmények 2022-ben is

2021-22. évben negyedik alkalommal támogatta a Csoóri Sándor Alap népművészeti programjainkat. Intézményünk a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjteménnyel és a Kézműves Házzal évek óta törekszik a néphagyományok, népi kismesterségek, értékek megismertetésére munkája során. A pályázati támogatás segítségével játszóházi foglalkozásokat, kézműves tábort szervezhettünk, képzésen vehettünk részt és maradandó múzeumpedagógiai eszközöket készíttettünk.

Tovább olvasom »
Visszatekintő

„Égen járó”

A kiállítás február 24-ig tekinthető meg az intézmény kiállítótermében és emeleti galériáján. A kiállítás időtartama alatt Kecső Endre általános- és középiskolások részére alkotói tárlatvezetést tart, amely felnőttek számára is elérhető.

Tovább olvasom »
Visszatekintő

„Változnak a kultúrák, de a magyar kultúrát mi így szeretjük”

Művészeti csemege várta mindazokat, akik ellátogattak a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermébe 2023. január 17-én. A magyar kultúra napja alkalmából színpadunkon köszönthettük Beck Zoltánt és Grecsó Krisztiánt, akik „Hoztunk valamit magunkból” címmel zenés irodalmi estet adtak a közönségnek.

Tovább olvasom »
Híreink

Ünnepi programok a magyar kultúra napja alkalmából

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a magyar kultúra napja alkalmából szervezett városi ünnepi programjainkra, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárba. Ez alkalomból zenés irodalmi est és kiállításmegnyitó is várja az ünneplő közönséget.

Tovább olvasom »
Visszatekintő

„Mi mindannyian TŰZZOMÁNCOSOK vagyunk”

Advent első napjához illő, ünnepi hangulatban nyílt meg október 28-án hétfőn Poré Marianna, Rózenberszki Andrea és Szöllősiné Fülöp Anna Mária közös kiállítása. Címe: Rokonlelkek, mely a harmónia, a szépség és a tűzzománc iránti tiszteletüket is jelképezi.

Tovább olvasom »
Visszatekintő

Gondolatokká rendezett élet

Mácsai Pál Örkény István életéről szóló önálló estjét láthattuk 2022. november 18-án a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. Az Örkény színház “Azt meséld el, Pista!” című darabja a m-ART-fűi Pódium Színház sorozat harmadik előadásaként érkezett városunkba, Mácsai Pál és Bereményi Géza színpadra állítása nyomán.

Tovább olvasom »