Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Híreink, program beszámolóink

Visszatekintő

„Minden fényképbe zárt pillanat maga a történet”

„A fotográfia a pillanatok rögzítésének, az emlékek megőrzésének, az élet szépségének a művészete. A mai napon Lendvai Tivadar szemüvegén keresztül nézünk és érzünk, olyan részleteket fedezünk fel, amelyeket másképp talán sohasem látnánk meg. Amire a kiállítás címe is utal: ahogy egy kép készül, egy történet születik meg, amely az idő múlásával csak értékesebb lesz számunkra.”

Tovább olvasom »
Visszatekintő

Múltidéző esküvők

A Házasság Hete és Martfű várossá nyilvánításának 35. évfordulója alkalmából nosztalgiázásra hívtuk a martfűieket és mindazokat, akik valamilyen családi szállal kötődnek városunkhoz. Esküvői fotókiállítást hirdettünk, ahova 1990 előtti fényképeket vártunk a párok nagy napjáról. 

Tovább olvasom »
Visszatekintő

A csillagászat megmutatja a helyünket a világban – Beszélgetés Halmai Istvánnal, aki a tudományt az égen és a könyvekben is kutatja

Nobel-díjas természettudósok magyar nyelven címmel nyílt kiállítás a Martfű Városi Könyvtárban 2023. december elején. A tárlat két hónapon keresztül volt látható. Rendezője: Halmai István, akit könyvgyűjteményéről, martfűi kötődéseiről, személyes motivációiról kérdeztünk.

Tovább olvasom »
Események, rendezvények

TAVASZI ZSONGÁS – kézműves napok

Várjuk a tavaszi szünetben azokat a gyerekeket, akik szeretik a kézműves tevékenységeket és az egész napot örömmel töltenék el egy jó csapatban, ahol garantált a jó hangulat és a játék!

Tovább olvasom »
Visszatekintő

Zongorakoncerttel ünnepeltünk a Magyar Kultúra Napján

„Ezt, a MI magyar kultúránkat születésünktől a levegővel szívjuk magunkba. Hallgatjuk édesanyánk altatóiban, de látjuk, kóstoljuk, érezzük is minden pillanatban” – kezdte beszédét Eiler Zita a Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény szakmai vezetője, muzeológus a 2023. január 22-én rendezett Magyar Kultúra Napi városi ünnepségen.

Tovább olvasom »