Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Művészeti közösségek és klubok

Szeretettel várjuk a régi tagokat és az új jelentkezőket a közösségeinkbe!

Martfű néptánc együttes

Vezetik: Busi Ildikó és Kecskés Gergő

A népi kultúra, a népzene és a néptánc ápolása kezdettől fogva a helyiek szívügye. A Martfűi Néptánc Együttes a város kulturális életében az egyik legnépszerűbb művészeti közösség, hiszen majdnem egyidős a településsel. Az együttes munkáját éveken keresztül sok kiváló táncpedagógus és táncművész segítette. Tagjai fontos feladatnak tekintik a hazai és határon túli magyar néptánckincs megismertetését és az utánpótlás nevelést. A magyar néptánc kultúrát fellépéseik mellett táncházakkal is népszerűsítik.

Gyermek néptánc csoportok

Vezeti: Busi Ildikó táncpedagógus

KIS-NAPVIRÁG GYERMEK NÉPTÁNCEGYÜTTES

NAPVIRÁG GYERMEK NÉPTÁNCEGYÜTTES

A Gyermek Néptáncegyüttes a Felnőtt Néptáncegyüttes utánpótlásaként működik két csoportban. A néptánc iránt érzett szeretetük, a népi kultúra ápolása a gyermekek szívügye. A csoport fontos feladatának tekinti a Kárpát-medence tánchagyományának és viselet kultúrájának megőrzését, színpadi bemutatását, melyek méltón képviselik a magyar táncművészetet. A kisebbek már az óvodában is megismerkedhetnek a népi játékokkal, énekekkel, néptáncos alapmozdulatokkal.

Martfű Városi Nőikar

Vezeti: Szabó Zsolt karnagy

Az 1979-ben alakult énekkar, Bozorádi János karnagy vezetésével, nagy sikerrel szerepelt hazai és nemzetközi fellépéseken, kórusversenyeken. A női karral több felvétel készült a Magyar Rádió Kóruspódium műsorában. 2000- ben megkapták a KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) Hangverseny cum laude minősítését, amely talán a legnagyobb szakmai elismerés, melyet amatőr kórus elérhet.

Modern Táncműhely

Vezeti: Vidinszki-Tóth Nóra táncművész

1992-ben a művelődési központ akkori igazgatója felkért egy tehetséges, fiatal főiskolai hallgatót, Kuthy Mercedest a Modern Táncműhely megalakítására. Munkájával hosszú távra megalapozta egy kisváros tánckultúráját, egy ifjú generáció életre szóló kapcsolatát a tánccal, és a barátokon, családtagokon keresztül egy hozzáértő, táncművészetet szerető közönséget alakított ki. Az évek során óvodás kortól a „majdnem felnőttekig” több korosztály sajátította el a táncművészet alapjait a klasszikus balett elemeitől a különböző modern táncstílusokig. A növendékek közül többen választották hivatásul a táncművészetet. A sok munka számos sikert hozott a táncműhely számára. Rendszeresen vesznek részt különböző megyei és országos versenyeken.

Díszítőművészeti kör

1976-ban alakult a hímzőkör, az akkor még kismamaklub tagjaival. Mára ezek a kismamák nagymamákká váltak, akik az eltelt évek alatt megismerkedtek a korok, tájegységek népi motívumaival. Szebbnél szebb hímzett terítőket, párnákat készítenek. Igényes kézimunkáik díszítik a város intézményeit, templomait. Munkáik szerepeltek már a Néprajzi Múzeumban és az Országos Népművészeti Kiállításon is. A szakkör célja régi és népi tájjellegű motívumok megismerése és elsajátítása.

"Martfűi napraforgók"
Foltmozaik varróklub

Vezeti: Czene Árpádné

A foltvarrás martfűi művészeiből 1998-ban alakult a város egyik legnépszerűbb alkotóközössége, a foltmozaik varrókör. A jó ízlést, nyugalmat, szépséget árasztó alkotásaikkal a helyi közönség mellett az ország más településein is megismertették foltvarrásuk művészetét. A varrókör sikerrel szerepelt számos országos találkozón, és értékes szakmai napokat szerveznek évek óta. Munkáikkal színt, hangulatot varázsolnak a város intézményeiben, otthonossá és kedvessé teszik az óvodák, iskolák tereit.

Etka jóga klub

Vezeti: Kőszegi Ferencné

Hatha jóga klub

Vezeti: Fazekas Jánosné

Zumba

Vezeti: Salamon László

Gerinctorna

Vezeti: Hegedűs-Végh Zsófia

Dalma Dance klub

Vezeti: Berta Alexandra

A Dalma Dance Club 2003-ban nyitotta meg kapuit a martfűi tagozat előtt. A tánciskola vezetője Győrfi Dalma, martfűi tánctanára Berta Alexandra. A tánciskola mottója: „ az élet egy lépéssel kezdődik és a tánccal folytatódik.”

4 éves kortól tanulhatják a gyerekek a divat és a modern tánc legújabb stílusirányzatait. Rendszeresen vesznek részt versenyeken, ahol nagyon szép eredményekkel büszkélkedhetnek.

Sakk klub

Vezeti: Szilágyi Dezső

Városi nyugdíjas klub

Vezeti: Kun Lajosné

Jóreménység klub

Vezeti: Máté Gizella

Mozgássérültek martfűi baráti köre

Vezeti: Szikora Mária

Martfű mozgássérültek egyesülete

Vezeti: Mucsi Józsefné

Elizabeth sanders keresztény misszió

Vezeti: Poré Mariann

Tornaklub 50+

Vezeti: K. nagy Katalin

Kövess minket

Híreink

Közelgő események

dec
13
ked
19:00 Apostol 50 szülinapi koncert @ Martfűi Városi Művelődési Központ
Apostol 50 szülinapi koncert @ Martfűi Városi Művelődési Központ
dec 13 @ 19:00 – 20:30
Apostol 50 szülinapi koncert @ Martfűi Városi Művelődési Központ | Martfű | Magyarország
JÁTÉK! A kép megosztói közül (https://www.facebook.com/photo/?fbid=485295933526751&set=a.468893498500328)  2 szerencsés személy 1-1 AJÁNDÉK jegyet nyer, a december 13-i APOSTOL koncertre! Sok szerencsét mindenkinek! Sorsolás: október 17.
dec
15
csü
19:00 Csányi Sándor: Hogyan értsük fél... @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár
Csányi Sándor: Hogyan értsük fél... @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár
dec 15 @ 19:00 – 20:30
Csányi Sándor: Hogyan értsük félre a nőket? @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár
Csányi Sándor egyszemélyes komédiája Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud
dec
17
szo
19:00 Liselotte és a május @ Martfűi Városi Művelődési Központ
Liselotte és a május @ Martfűi Városi Művelődési Központ
dec 17 @ 19:00 – 20:30
Liselotte és a május @ Martfűi Városi Művelődési Központ | Martfű | Magyarország
Szerelem illata terjeng a levegőben – vagy ez csak egy jó kis hideg kapros dinnyeleves? A 35 éves ápolónő – Liselotte reményekkel telve keresi az