Kezdőlap > Aktuális hírek, események > Martfű Művelődési Központ hírei > Híreink > Közösségek és rendezvények, ahol együtt lehetnek – Mozgássérültek és más fogyatékkal élők találkozója Martfűn

Közösségek és rendezvények, ahol együtt lehetnek – Mozgássérültek és más fogyatékkal élők találkozója Martfűn

Fontos, hogy a mozgássérültek és más fogyatékkal élők ne maradjanak magukra nehézségeikkel, problémáikkal. Ezt a célt szolgálják azok a közösségek is, ahol együtt lehetnek a „másságban, megértésben”. Ilyen közösség a Martfűi Mozgássérültek Egyesülete, amely 2018. szeptember 21-én tartotta regionális ünnepi találkozóját, a Mozgássérültek és más fogyatékkal élők nemzetközi világnapja alkalmából.

Itt élünk a világban,
jelen vagyunk a tegnapban és a holnapban.
Mi elfogadjuk embertársainkat egészségben,
legyünk együtt ebben a másságban, megértésben.

(Nagy Angéla: Fogadj el bennünket! – részlet)

A martfűi mozgássérültek közössége 28 éve,1990-ben jött létre. Mucsi Józsefné Ibolya tíz éve vezeti a jelenleg negyven tagot számláló csoportot, előbb, mint a megyei közösség helyi csoportját, az öt évvel ezelőtti megalakulásukat követően pedig a helyi mozgássérültek egyesületét. Az egyesület a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) keretein belül működik.

Érezzétek jól magatokat, erőben és egészségben még sokáig járhassunk egymáshoz nagy-nagy szeretettel! – köszöntötte a házigazda egyesület vezetője a rendezvény több mint 180 vendégét, akik örömmel fogadták el meghívásukat.

Szolnokról hat sorstárs közösség és a MÁV nyugdíjas dolgozóinak klubja képviseltette magát, de érkeztek sorstársak Törökszentmiklósról, Kisújszállásról, Rákóczifalváról, Mezőtúrról, Szentesről, Békéscsabáról és Gyuláról is. A két tiszaföldvári nyugdíjas közösség és a Martfűi Városi Nyugdíjas Egyesület tagjai közül is eleget tettek a szívélyes meghívásnak.

Jó itt együtt ünnepelni és látni, hogy jó a kedvük, jól érzik Martfűn magukat – köszöntötte a találkozó résztvevőit dr. Papp Antal. A polgármester örömmel számolt be a városunkban zajló fejlesztésekről, így a Művelődési Központ és a körülötte lévő park megújulásáról is.

– A Magyar Kormány elkötelezett abban, hogy a fogyatékos emberek életminőségét folyamatosan és minden eszközzel javítsa, társadalmi integrációjukat elősegítse és támogassa. Kiemelt cél, hogy a fogyatékos emberek számára elérhetőek legyenek az önálló életvitelükhöz szükséges szolgáltatások – hangsúlyozta a rendezvényen Szabó Ferenc, Boldog István, térségünk országgyűlési képviselőjének gondolatait tolmácsolva.

A mozgássérülteket és a más fogyatékkal élőket érintő, uniós forrásokból biztosított, bővülő támogatási lehetőségek ismertetését követően tánccsoportok, nóta- és dalénekesek vették birtokukba a színpadot. A koradélután érkező Sülyi Károly nóta- és operett énekes dalaira már szinte minden résztvevő táncra perdült, hisz ez a nap elsősorban a találkozásról, az együtt szórakozásról szólt.

A Martfűi Mozgássérültek Egyesületének tagjai ez alkalommal is sokat dolgoztak a regionális találkozó sikeréért. Városunk önkormányzata pedig, ahogyan dr. Papp Antal fogalmazott, szívesen járul hozzá az ilyen rendezvények megvalósításához Martfűn, támogatással és a helyszín biztosításával, a kívül-belül megújult Művelődési Központban.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez

Forrás: /martfu.hu-2018-09-26 15:49/

Olvasásra ajánljuk