Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Nagyobb és korszerűbb vetítővászon, megújult színpadtechnikai elemek

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Újabb fontos állomásához ért a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár színház- és mozitermének korszerűsítése. Az intézményben működő Martfű Mozi az eddiginél nagyobb és modernebb vetítővászonnal lett gazdagabb, illetve a színpadtechnikai elemek is megújultak. A közel 13 millió forintos beruházásról és a felújítási munkálatokról, városunk kulturális intézményének vezetője, Asztalosné Kocsis Enikő beszélt 2020. november 18-án.

– Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete már a 2020-as költségvetési évben lehetőséget adott arra, hogy az 1961 óta használt mozivásznat lecserélve korszerű, motoros vetítővászon kerüljön beépítésre a színház- és moziterembe. Ez egy távirányítással mozgatható, 9×4 méteres motorosvászon – tudtuk meg az intézményvezetőtől.

Az új vetítővászonnak köszönhetően a mozielőadások színvonala javul, a nagyobb átmerő és a vászon minősége a filmnézés élményét segíti elő.

A Művelődési Központ színház- és moziterme többfunkciós tér, ezért a színpadtechnika része is teljes korszerűsítésre szorult. A Művelődési Központ a vírus miatt márciustól takarékosan működött, több rendezvény elmaradt. Ebből adódóan a képviselő-testület a működési megtakarításból és belső átcsoportosítással a szükségessé vált színpadtechnikai elemek kicserélését, felújítását tette lehetővé.

– Ebben a beruházásban a közel hatvanéves színpadi függönyök cseréje is megtörténhetett. A panoráma függönyrendszer átalakítása magában foglalja a mennyezeti szuffita (színpad feletti takaró), valamint az oldal- és színpadnyílás előfüggönyének lecserélését is. Az előfüggöny motoros vezérlésű lett, ami szintén új élményt ad az előadások elkezdése előtt, és a mi munkánkat is könnyíti – mondta Asztalosné Kocsis Enikő.

– Fontos része a beruházásnak, hogy a hangrendszer is megújult. Maga a mozivászon mögött jó minőségű hangfalaink voltak, ezek most kikerültek a színháztermi térbe. A régi BEAG hangfalaktól megváltunk, melyek hatvan éven keresztül szolgálták az intézményt. Az új, korszerű hangfalak mellett egy centerhangfal is beépítésre került a mozivászon mögött, ami elengedhetetlen a jó moziélményhez.

A zsínórpadláson lévő trégereket (díszlettartó híd) is modernizálták. Öt kézicsörlőt építettek be, amelyek szintén a színpadtechnika működését, a díszletek és plusz lámpák elhelyezését, mozgatását segítik.

A színpad belső része egy kisebb, 5×3 méteres motorosvásznat kapott, ami a színházi – ünnepi eseményeknél a színpadtérben történő vetítést szolgálja majd.

Kicsit fájó szívvel megváltunk a múlttól, de fontos az, hogy a jövőnek éljünk és a jövő lehetőségeit építsük – hangsúlyozta városunk kulturális intézményének vezetője.  

– Nagyon köszönjük Martfű Város Önkormányzatának, dr. Papp Antal polgármester úrnak, hogy azokat a pénzügyi megtakarításokat, amelyek a 2020-as évben a programok elmaradása kapcsán keletkeztek, most egy hosszútávú beruházásra fordíthattuk.

A felújítási munkálatok a 2020. november 17-i műszaki átadással befejeződtek. Az intézményvezető köszönetét fejezte ki az önkormányzat Településüzemeltetési Csoportjának a beruházáshoz nyújtott segítségéért, illetve a kivitelező Cinema Szeged Kft-nek és Kompanik Károly színpadtechnikai vállalkozónak.

– A beruházásoknak köszönhetően, ha az egészségügyi helyzet engedi, a város megújult kulturális és közösségi színterében, a Művelődési Központban a mai kor igényeinek megfelelő, színvonalas rendezvényterem várja a nézőket – mondta el Asztalosné Kocsis Enikő, azt kívánva, hogy látogatóik sok-sok örömüket leljék majd a technikai újításokban, akár a mozi, akár a színházi előadások során.

Tovább a képekhez>>>

forrás: martfu.hu – Székács Szidónia – 2020-11-24 16:45

Közelgő események

ápr
9
pén
18:00 Dumaszínház – Aranyosi Péter és ... @ Martfű Városi Művelődési Központ
Dumaszínház – Aranyosi Péter és ... @ Martfű Városi Művelődési Központ
ápr 9 @ 18:00 – 19:30
Dumaszínház - Aranyosi Péter és Badár Sándor közös estje @ Martfű Városi Művelődési Központ | Martfű | Magyarország
Kedves Nézőink! A január 26-ra módosított 18.00 órás Aranyosi Péter és Badár Sándor c. előadásunkat a Városi Művelődési Központban a helyi rendeletek miatt sajnos nem tudjuk megtartani. Az előadást hosszas szervezés és egyeztetés után sikerült ... Olvass tovább

Kövess minket

Híreink