Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Megújult szakirodalmi részleg átadása – Martfű Városi Könyvtár

A tizenéves és a középiskolás fiatalokat is szeretnék „visszahódítani”

Megújult a Martfű Városi Könyvtár szakirodalmi részlege, amelynek a megnyitójára 2023. január 31-én kedden várták a könyvtár támogatóit, látogatóit.

Harmadik könyvtári termének felújításához a Nemzeti Kulturális Alap eszközfejlesztési pályázatán nyert 3,6 millió forintos támogatásból vásárolhatott új berendezést és infokommunikációs eszközöket a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár. A terem teljes felújítása, modernizálása, az új padló, az álmennyezet korszerű világítással, a falak felújítása és festése pedig Martfű Város Önkormányzata jelentős, közel 10 millió forintos támogatásából valósult meg.

– A fiatal korosztály jellemzőiből adódóan, számukra is nagyon fontos a korszerű, kellemes, átlátható, kényelmes és barátságos tér. A felújítás nekik is szól. Ahogyan Székácsné Tálas Gabriella könyvtárvezető fogalmazott: legyen a könyvtár egy olyan hely, ahol alkalom nyílik a fiatalokat aktuálisan érdeklő, szórakoztató tevékenységek gyakorlására is.

A pályázat megvalósításával céljuk volt kényelmes olvasó-, játszó és dolgozósarkok kialakítása friss, üde környezetben és hogy korszerű szolgáltatásokat nyújthassanak egy korszerű térben. Az átalakítás után a könyvtári terem alkalmassá vált arra, hogy különböző térigényű, típusú foglalkozásokat tartsanak itt.

A felújítással a szakirodalmi állományt is sikerült méltó módon elhelyezni, ízlésesen, átláthatóan kínálva, helyet adva a további gyarapításnak.

A kulturális intézmény teljesen átalakult közösségi terét Kovácsik Antal diakónus atya és Tóth László református lelkész áldották meg, majd dr. Papp Antal polgármester, a kivitelező cégek részéről Csüllög János és Borbély István, valamint Székácsné Tálas Gabriella, a művelődési központ vezetője vágta át ünnepélyesen a nemzetiszín szalagot, átadva a könyvtár minden részletében 21. századivá vált szakirodalmi részlegét.

képgaléria

forrás:  Herbályné Kalmár Irén – 2023. 01. 31.

Közelgő események

jún
4
vas
14:00 Gyereknap 2023 @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár előtti tér
Gyereknap 2023 @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár előtti tér
jún 4 @ 14:00 – 18:00
Gyereknap 2023 @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár előtti tér | Martfű | Magyarország
jún
5
hét
19:00 Somogyi András – hangok a fejemben @ Martfű Városi Művelődési Központ
Somogyi András – hangok a fejemben @ Martfű Városi Művelődési Központ
jún 5 @ 19:00 – 20:15
Somogyi András - hangok a fejemben @ Martfű Városi Művelődési Központ | Martfű | Magyarország
Paródiákkal színesített humorest, 60 percben. Somogyi András az aktualitásokra épülő stand up comedy történeteit kiváló paródiákkal színesíti. Több, mint 100 embert tud élethűen megjeleníteni a színpadon – martfűi előadása alkalmával mindenki megtalálhatja majd a kedvencét (például ... Olvass tovább

Kövess minket

Híreink