Kezdőlap > Aktuális hírek, események > Martfű Művelődési Központ hírei > Híreink > A Művelődési Központ továbbra sem fogadhat látogatókat

A Művelődési Központ továbbra sem fogadhat látogatókat

A koronavírus miatti veszélyhelyzetben újabb változások zajlanak az egész társadalom életében, főleg a vidéken, a nem Budapesten és Pest megyében élőkre nézve jelentős kormányintézkedések történtek, május első hétvégéjén, hogy a gazdaság és vidéken az élet több más területe is ismét beindulhasson. Sokan szeretnék igénybe venni a Művelődési Központ szolgáltatásait, lehetőségeit is, az intézmény azonban továbbra is zárva tart – tájékoztatott május 4-én Asztalosné Kocsis Enikő intézményvezető.

– Nagyon örültünk, mert már a hétvégén jó néhányan érdeklődtek arról, hogy intézményünket, a Művelődési Központot mindez hogyan érinti, esetleg a szabadidő eltöltésében, a sport irányában lesz-e valamilyen változás.

Egyelőre azt tudom mondani az érdeklődőknek, hogy a Művelődési Központra, mint közművelődési, közgyűjteményi intézmény működésére vonatkozóan továbbra is a 46/2020. (III. 16.) Kormányrendelet van érvényben (az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzésére, illetve következményeinek elhárítására, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről).

A rendelet egyértelműen szabályozza, hogy rendszeres zenés, táncos rendezvény helyszínén tartózkodni tilos. Az intézményben továbbra is szigorúan csak az ott dolgozók tartózkodhatnak, más célokra, a funkciójának megfelelően, az intézmény még nem működhet.

A Művelődési Központ és a mozi zárva tartása miatt, egyelőre a Suszter Kávézó sem él a teraszon nyújtott szolgáltatás lehetőségével.

Egy kis türelmet kérünk, amint a kormányrendeletek változnak, folyamatosan hírt adunk a lehetőségekről, internetes oldalainkon és a városi újságban is.

Nagyon hiányzik minden látogató, és mi is várjuk, hogy visszatérjen a normál élet! – hangsúlyozta Asztalosné Kocsis Enikő.

forrás: martfu.hu – Herbályné Kalmár Irén -2020-05-04 17:53

Olvasásra ajánljuk