Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

A megyei PRIMA díj várományosai között a Martfű Városi Nőikar

Martfű városi női kar

Mi, martfűiek méltán lehetünk büszkék arra, hogy a Prima Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díj 2021 jelöltjei között, a Magyar zeneművészet kategóriában, a Martfű Városi Nőikar is a felterjesztettek között szerepel.

A Martfű Városi Nőikar küldetése a zenekultúra, a kórusmuzsika ápolása, népszerűsítése, kulturális, jótékonysági és egyházi események gazdagítása. A Nőikar tagjait az igazi zeneszeretet, az együtt éneklés öröme tartja össze és segíti szakmai céljaik elérésében.

Az 1979-ben Bozorádi János karnagy által alapított Nőikar számos hazai és külföldi szereplésen szerzett elismerést, több alkalommal jutalmazták arany fokozatú minősítéssel, fesztiváldíjjal.

A kórust 2015 óta Szabó Zsolt karnagy irányítja magas színvonalú művészeti munkával.

Szavazni 2021. május 15-ig, az Új Néplapban többször megjelenő szelvényeken lehet.

A szavazólapok leadhatóak: Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 5000 Szolnok, Óvoda út 2. Új Néplap ügyfélszolgálat 5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 10., földszint 1.

A Martfű Városi Nőikar gyakran szerepel városi ünnepségeken, kiállítások megnyitóján, jótékonysági, egyházi és állami rendezvényeken. A kórus több éve házigazdája és segítő szervezője a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Felnőtt Énekkari Találkozóknak.

Az énekkar nagy zeni élménye volt és egyben igazi szakmai kihívás is 2018 októberében a martfűi Szent Tamás-templomban, a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral közös koncert, ahol Pergolesi: Stabat Mater című művét adták elő Worowski Marcell karmester vezényletével.

Jelentős szakmai élmény volt továbbá, hogy 2019 augusztusában a Szolnoki Szimfonikus Zenekar nyáresti koncertjein, a 150 tagú „mozaik” kórus tagjaként énekelhetett az együttes és járult hozzá a koncertek sikeréhez.

Felejthetetlenek számukra azok a kórusmuzsikát népszerűsítő kiskoncertek is, ahol csillogó szemű óvodásoknak énekelték népdalainkat, Kodály és Bartók kórusműveit.

Több mint négy évtizedes kiváló művészi munkájuk eredményeképpen javasolta Martfű Város Önkormányzata a kórust Területi Príma Díj jelölésre.

Sok sikert kívánunk a térségünk és városunk szavazói körében is népszerű Martfű Városi Nőikarnak a PRIMA Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díj elnyeréséhez!

Minden szavazatra számítunk!

Az idei JNSZ megyei Prima díj jelöltek>>>

forrás: martfu.hu- Herbályné Kalmár Irén – 2021-02-03 13:21

Közelgő események

dec
19
ked
18:00 Brandon-Aldobolyi-Szenes: Charl... @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
Brandon-Aldobolyi-Szenes: Charl... @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
dec 19 @ 18:00 – 19:30
Brandon-Aldobolyi-Szenes:  Charley nénje c. zenés vígjáték @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár | Martfű | Magyarország
Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Mandala Dalszínház 2023. december 19-én (kedd) 18.00 órai kezdettel Martfűn a Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében ( 5435 Martfű, Mártírok út 1.) bemutatja Brandon-Aldobolyi-Szenes: Charley nénje c. zenés vígjátékát ... Olvass tovább

Kövess minket

Híreink