Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

A megyei PRIMA díj várományosai között a Martfű Városi Nőikar

Martfű városi női kar

Mi, martfűiek méltán lehetünk büszkék arra, hogy a Prima Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díj 2021 jelöltjei között, a Magyar zeneművészet kategóriában, a Martfű Városi Nőikar is a felterjesztettek között szerepel.

A Martfű Városi Nőikar küldetése a zenekultúra, a kórusmuzsika ápolása, népszerűsítése, kulturális, jótékonysági és egyházi események gazdagítása. A Nőikar tagjait az igazi zeneszeretet, az együtt éneklés öröme tartja össze és segíti szakmai céljaik elérésében.

Az 1979-ben Bozorádi János karnagy által alapított Nőikar számos hazai és külföldi szereplésen szerzett elismerést, több alkalommal jutalmazták arany fokozatú minősítéssel, fesztiváldíjjal.

A kórust 2015 óta Szabó Zsolt karnagy irányítja magas színvonalú művészeti munkával.

Szavazni 2021. május 15-ig, az Új Néplapban többször megjelenő szelvényeken lehet.

A szavazólapok leadhatóak: Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 5000 Szolnok, Óvoda út 2. Új Néplap ügyfélszolgálat 5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 10., földszint 1.

A Martfű Városi Nőikar gyakran szerepel városi ünnepségeken, kiállítások megnyitóján, jótékonysági, egyházi és állami rendezvényeken. A kórus több éve házigazdája és segítő szervezője a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Felnőtt Énekkari Találkozóknak.

Az énekkar nagy zeni élménye volt és egyben igazi szakmai kihívás is 2018 októberében a martfűi Szent Tamás-templomban, a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral közös koncert, ahol Pergolesi: Stabat Mater című művét adták elő Worowski Marcell karmester vezényletével.

Jelentős szakmai élmény volt továbbá, hogy 2019 augusztusában a Szolnoki Szimfonikus Zenekar nyáresti koncertjein, a 150 tagú „mozaik” kórus tagjaként énekelhetett az együttes és járult hozzá a koncertek sikeréhez.

Felejthetetlenek számukra azok a kórusmuzsikát népszerűsítő kiskoncertek is, ahol csillogó szemű óvodásoknak énekelték népdalainkat, Kodály és Bartók kórusműveit.

Több mint négy évtizedes kiváló művészi munkájuk eredményeképpen javasolta Martfű Város Önkormányzata a kórust Területi Príma Díj jelölésre.

Sok sikert kívánunk a térségünk és városunk szavazói körében is népszerű Martfű Városi Nőikarnak a PRIMA Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díj elnyeréséhez!

Minden szavazatra számítunk!

Az idei JNSZ megyei Prima díj jelöltek>>>

forrás: martfu.hu- Herbályné Kalmár Irén – 2021-02-03 13:21

Közelgő események

jún
7
pén
17:00 „Színek és Érzések” – Mile Renát... @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
„Színek és Érzések” – Mile Renát... @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
jún 7 @ 17:00 – 18:00
"Színek és Érzések" - Mile Renáta dekoratőr kiállítása @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár | Martfű | Magyarország
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2024. június 07-én 17 órai kezdettel a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár emeleti galériáján megrendezésre kerülő  „Színek és Érzések” című kiállítás megnyitójára. Az alkotó: Miler Renáta, dekoratőr. A kiállítás ... Olvass tovább
jún
15
szo
egész nap X. Múzeumok Éjszakája, VIII. Mar... @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
X. Múzeumok Éjszakája, VIII. Mar... @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
jún 15 egész nap
X. Múzeumok Éjszakája, VIII. Martfűi Veteránjármű Találkozó @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár | Martfű | Magyarország
Részletekkel hamarosan érkezünk! Tavalyi évek programsorozatából történő válogatás, ízelítő:  
jún
27
csü
17:00 Jánoki-Kis Viktória: „Csend és z... @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
Jánoki-Kis Viktória: „Csend és z... @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
jún 27 @ 17:00 – 18:00
Jánoki-Kis Viktória: "Csend és zivatar" - könyvbemutató @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár | Martfű | Magyarország
Szeretettel várunk mindenkit Jánoki-Kis Viktória „Csend és zivatar” című könyvének bemutatójára! Beszélgetőtárs: Kengyel Éva könyvtáros Az írónő további könyvbemutatói: 95. ÜNNEPI KÖNYVHÉT – DEDIKÁLÁS Június 16., vasárnap, 14:00-15:00 óráig Budapest, Vörösmarty tér, Magyar Napló pavilon ... Olvass tovább
júl
1
hét
08:00 NYÁRI ZSONGÁS – napközis kézműve... @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
NYÁRI ZSONGÁS – napközis kézműve... @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
júl 1 @ 08:00 – júl 5 @ 16:00
NYÁRI ZSONGÁS - napközis kézműves tábor @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár | Martfű | Magyarország
Várjuk a nyári szünetben azokat a gyerekeket, akik szeretik a kézműves tevékenységeket és az egész napot örömmel töltenék el egy jó csapatban, ahol garantált a jó hangulat és a játék! Mely korosztálynak ajánljuk? Elsősorban 8-14 ... Olvass tovább

Kövess minket

Híreink