Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Zene, amely a természetfölötti világba kalauzol

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a Martfű Városi Nőikar közös előadására várták a kórusmuzsika kedvelőit a Szent Tamás-templomba a Tér Zene Koncertsorozat keretében 2022. október 27-én este.

A koncert kiemelt programelemeként felhangzott Pergolesi: Stabat Mater című műve, melyet Hermann Szabolcs vezényelt. Szólót énekelt Zemlényi Eszter szoprán és Balogh Eszter alt.

Az 1736-ból származó Stabat Mater siralomének, amely Szűz Máriának a keresztfa mellett átélt fájdalmáról szól, egyike a legismertebb középkori énekeknek és a leggyakrabban játszott oratorikus műveknek. Hallatán feltűnik az átélt, rendkívül személyes vallásos élmény, ahogy a dallamok feletti tökéletes uralom, az emberi hang bensőséges ismerete is.

– Amikor a gondolaton, az ember érzésein is túlmutató, azt felülmúló erőt és magasságokat járunk be, az ünnep. Akár templomban, akár máshol. Hangversenyre jöttünk, ahol pontosan ezt szeretnénk kapni a fellépő művészektől, és velük együtt megélni, hogy a természetfölötti világba kalauzoljanak el bennünket, hanggal. Ünnep, mert az ember ilyenkor megtisztul, a lelke fényesedik. Nem véletlen, hogy a Jóisten talán az egyik legcsodálatosabb alkotása a muzsika – hallhattuk Kómár István atya a hangverseny résztvevőihez szóló gondolataiban.

Rágyanszky István alpolgármester Martfű Város Önkormányzata képviseletében köszöntötte a hangversenyen megjelenteket, a Martfű Városi Nőikart majd a Szolnoki Szimfonikus Zenekart, amely szintén gyakran szerepel városunkban, templomainkban.

– „Minden zene célja (…), hogy Isten dicsőségét zengje és kikapcsolódást nyújtson a lélek számára.” Johann Sebastian Bach e gondolatával nyitotta meg a rendezvényt, örömmel üdvözölve a fellépő művészeket, szólistákat, karnagyokat és a szépszámú közönséget.

– A Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a nőikar már otthonosan mozog a Szent Tamás-templomban, hiszen nem először vannak itt, nekik már helyük van itt – erősítette meg Kovácsik Antal diakónus, emlékeztetve, hogy december 11-én vasárnap, a Martfű Városi Nőikar Adventi Hangversenyére újra várják a kórusmuzsika kedvelőit városunk templomaiba.

Tovább a képgalériához>>>

forrás: martfu.hu – Herbályné Kalmár Irén – 2022. 11. 07.

 

Közelgő események

febr
11
szo
19:00 Párterápia @ Martfű Városi Művelődési Központ
Párterápia @ Martfű Városi Művelődési Központ
febr 11 @ 19:00 – 20:30
Párterápia @ Martfű Városi Művelődési Központ | Martfű | Magyarország
Daniel Glattauer: Párterápia 2023. február 11. 19 óra vígjáték 2 részben előadás hossza 120 perc 16 éven felülieknek Helyszín: Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár Martfű, Mártírok útja 1. Jegyárak: Normál jegy: 6000 Ft Kedvezményes ... Olvass tovább
febr
22
sze
19:30 A Mi osztályunk @ Martfű Városi Művelődési Központ
A Mi osztályunk @ Martfű Városi Művelődési Központ
febr 22 @ 19:30 – 21:00
A Mi osztályunk @ Martfű Városi Művelődési Központ | Martfű | Magyarország
A m-ART-fűi Pódium Színház eddigi legnagyobb előadása A mi osztályunk, a Másik Produkció előadásában. A színészek között szerepel Vándor Éva, Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és a Martfűn már jól ismert és ... Olvass tovább
febr
25
szo
19:00 Farsangi Gálakoncert – Buch Tibo... @ Martfű Városi Művelődési Központ
Farsangi Gálakoncert – Buch Tibo... @ Martfű Városi Művelődési Központ
febr 25 @ 19:00 – 20:30
Farsangi Gálakoncert - Buch Tibor és barátai @ Martfű Városi Művelődési Központ | Martfű | Magyarország
Buch Tibor Aranyalma és Pro Theatro díjas magyar színész és barátai – Lőrincz Judit operaénekes és St. Martin előadóművész és zeneszerző – fergeteges farsangi gálakoncertje a Martfű Városi Művelődési Központban. örökzöld slágerek operettslágerek magyar nóták ... Olvass tovább

Kövess minket

Híreink