Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Szórakoztató és kulturális rendezvények színesítették a munka ünnepét Martfűn

A Martfűi Majális kétnapos programsorozata sok-sok érdeklődőt csalogatott a Kikötő térre 2023. április harmincadikán és május elsején. A napsütéses idő mellett izgalmas produkciók, események nyújtottak fesztiválhangulatot a publikumnak.

Vasárnap egy időutazás vette kezdetét, ahol veteránjárművek és bolhapiac várta a kilátogatókat, szebbnél szebb, idősebbnél idősebb autók, vasparipák csodájára járhattunk. Délután a Városi Szabadidős Kör Egyesület jóvoltából a már hagyománnyá alakult népi fa- és ügyességi feladatokban próbálhatták ki magukat a fiatalok. Az esti hangulatról és felhőtlen jókedvről Dj Ron gondoskodott.

Hétfő kora reggelén hét buzgólkodó csapat állt versenybe, hogy a hagyományos ételek főzőversenyén bizonyítson a megmérettetés zsűrijének, Szilágyiné Árvai Évának, a Kaiser Étterem tulajdonosának és Vajtó Lászlónak, a Vajtó és a Világ gasztro-turisztikai magazin műsorvezetőjének. Míg a baráti, családi, munkahelyi társaságok a saját ebédjükön szorgoskodtak, addig a színpadon felléptek a hagyományőrző művészeti csoportok: a martfűi Dalma Dance Club, a Kossuth Nyugdíjasklub Népdalköre, Sülyi Károly és a Martfű Néptáncegyüttes. Ezt követően Vajtó László és a közönségből választott segítői gömöri gulykát készítettek a Gasztro-show keretein belül. Az elkészült burgonyás, szalonnás, savanyú káposztás ételt később a nézők is megkóstolhatták.

Miután mindenki elkészült az ételével, a zsűri értékelte azokat. A főzőversenyen harmadik helyezett lett Papp Antónia és csapata gombás-tejszínes tészta étele, Csorba Csaba és barátai csülkös pacalpörköltje és Takács Péter öreglebbencse is. A második helyen zárt a Martfűi Úszó és Triatlon Klub őzpörköltje, illetve a Martfűi Airsoft Taktikai Csapatjáték Sportegyesület babgulyása. Képzeletben pedig a dobogó legfelső fokára állhatott leves kategóriában a Martfűi Lövészklub tiszai halászlevével, míg pörkölt kategóriában a Martfű Városi Szabadidőskör Egyesület birkapörköltje ért első helyezést.

Az eredmény kihirdetése után a Victory Martfűi Kyokushin Karateklub, majd a Garagulya Gólyalábasok szórakoztatták a nézőket. A délután folyamán színpadra lépett a Varga Feri és Balássy Betti énekes duó, a Freebirds zenekar, az X-factor sztárja Kiss Kevin, és végül, de nem utolsósorban a Tajpán zenekar koncertje zárta a programsorozatot.

A két nap folyamán végig üzemelt a Greznár vidámpark, kirakodóvásárok, büfék, kézműves foglalkozások várták a nézősereget.

A városi majális Martfű Város Önkormányzata támogatásával, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében nyújtott számos élményt, kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Köszönjük, hogy Martfűről és a környező településekről is sokan választottak programkínálatunkból.

forrás: martfu.hu – 2023. 05. 02. – Polák Boglárka

Tovább a 2023.05.01 – Martfűi Majális IV. –
Délutáni szórakoztató programok képgalériához>>>

Tovább a 2023.05.01 – Martfűi Majális III. –
Főzőverseny, művészeti együttesek, gasztro-show képgalériához>>>

Tovább a 2023.04.30 – Martfűi Majális II. –
Népi fajátékok, vidámpark, (Tisza)Parti Diszkó képgalériához>>>

Tovább a 2023.04.30 – Martfűi Majális I. –
Retro Bolhapiac, Alkatrészbörze és Kézművesvásár képgalériához>>>

 

Közelgő események

jún
4
vas
14:00 Gyereknap 2023 @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár előtti tér
Gyereknap 2023 @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár előtti tér
jún 4 @ 14:00 – 18:00
Gyereknap 2023 @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár előtti tér | Martfű | Magyarország
jún
5
hét
19:00 Somogyi András – hangok a fejemben @ Martfű Városi Művelődési Központ
Somogyi András – hangok a fejemben @ Martfű Városi Művelődési Központ
jún 5 @ 19:00 – 20:15
Somogyi András - hangok a fejemben @ Martfű Városi Művelődési Központ | Martfű | Magyarország
Paródiákkal színesített humorest, 60 percben. Somogyi András az aktualitásokra épülő stand up comedy történeteit kiváló paródiákkal színesíti. Több, mint 100 embert tud élethűen megjeleníteni a színpadon – martfűi előadása alkalmával mindenki megtalálhatja majd a kedvencét (például ... Olvass tovább

Kövess minket

Híreink