Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Karmester mesterkurzus ismét Martfűn

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Ismét színvonalas zenei képzésnek ad(ott) otthon a Művelődési Központ és Könyvtár. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Masterclass zenei kurzusa november 28-tól három napon át töltötte meg csodás zeneszóval az intézményt. E zenei képzés mestere Giuseppe Montesano olasz karmester, aki korábban Alpaslan Ertüngealp nemzetközi hírű karmester növendékeként vett részt, ugyancsak itt Martfűn, az első Masterclass kurzuson. Most azonban már nem tanulni, hanem tanítani érkezett. Felhívására a világ különböző pontjairól négy karmester utazott ide, hogy tanulhasson tőle, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar közreműködésével.


„Őszinte előadások, szívvel, odaadással és a zene megértésével” – vallja a mester, aki zenei karrierjéről elárulta: „18 évesen kezdtem kottát olvasni, és büszke vagyok a magamba és a zenébe fektetett munkára.”

„A Szolnoki Szimfonikus Zenekar áll a karmesterek rendelkezésére a megadott időpontokban, a holt időkben pedig korrepetitor segítségével gyakorolják a zeneművek vezénylését” – mondta el a kulturális intézmény igazgatója, azt is hozzátéve, a művészeti képzés anyagát most Johannes Brahms, Mozart és Beethoven műveiből állították össze. Asztalosné Kocsis Enikő szerint városmarketing jelentőséggel is bír a nemzetközi képzés Martfűn, hiszen egyre több külföldi zeneművész ismeri meg városunkat. – „Nagyon pozitívan állnak Martfűhöz, szeretnek itt lenni. Rendelkezésükre áll egy kiváló alkotóműhely a Művelődési Központban, ahol a korrepetitor és zenekari munkához is mindent biztosítani tudunk. A közelünkben kiváló szállást biztosít a Martfű Termál SPA, és nagyon tetszik nekik Martfű.

Folytatjuk a szimfonikus zenekarral az együttműködést, és már tervezzük a jövő évi ajándék hangverseny repertoárját is.

Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikusok ügyvezetője, szakmai igazgatója többször hangsúlyozta, hogy a zenekar életében jelentős eredményei vannak ezeknek a mesterkurzusoknak, számos helyre kapnak meghívást Nyugat-Európában és Kínában is.

A zenekar hálás Martfű önkormányzatának, hogy ez a lehetőség létrejöhetett, ami tovább erősíti a hosszú távú szakmai együttműködést.

Tovább a képekhez>>>

Forrás: /martfu.hu-2018-11-30 14:31/

Közelgő események

jan
26
ked
18:00 IDŐPONTVÁLTOZÁS – Aranyosi Péter... @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
IDŐPONTVÁLTOZÁS – Aranyosi Péter... @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
jan 26 @ 18:00 – 20:00
IDŐPONTVÁLTOZÁS - Aranyosi Péter és Badár Sándor közös estje Martfűn! @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár | Martfű | Magyarország
Kedves Nézőink! A november 6-i 18.00 órás Aranyosi Péter és Badár Sándor c. előadásunkat a Városi Művelődési Központban a helyi rendeletek miatt sajnos nem tudjuk megtartani. Az előadást hosszas szervezés és egyeztetés után sikerült másik ... Olvass tovább

Kövess minket

Híreink