Ismét Veteránjármű Találkozó Martfűn

Immár negyedik alkalommal gyűlnek össze veteránjármű tulajdonosok a Művelődési Központ körül Martfűn, szeptember 19-én, hogy bemutassák járműkülönlegességeiket az itt és a környéken élőknek. A különleges járművek megtekintésére – számos más program mellett – szombaton 13 órától van lehetőségük az érdeklődőknek.

Két turnusban, 13.00-14.00 és 14.00-15.00 között, a rendezvény látogatóit múltidéző sétára hívják az egykori Tisza Cipőgyár irodaépületébe, illetve 13.00 és 14.30 között a Légópincében polgárvédelmi kiállítás várja az érdeklődőket a Martfűi Airsoft SE szervezésében.

Délelőtt 10 órától kézműves vásár és mesterség-bemutató, délután 13 órától 14.30-ig játszóházi foglalkozásra várják a gyerekeket a Kézművesházba: kipróbálhatják a fafaragást, agyagozást és díszíthetnek mézeskalácsot is.

15 órakor a találkozó járművei felvonulásra indulnak, melynek során Martfű és Tiszaföldvár főbb útvonalain haladnak végig.

16 órakor színpadra lép a Kékhang duó, akik a 60-as, 70-es, 80-as évek slágereivel szórakoztatják a közönséget.

16.30-tól autós ügyességi bemutatóra hívják a közönséget.

Délelőttől a rendezvény végéig több kiállítást is megtekinthetnek a látogatók. Makettkiállítás és látványalkotás a martfűi, szolnoki és kiskunfélegyházi alkotók jóvoltából. Gyűjteménye érdekes darabjaiból, vezetékes híradó technikai eszközökből, katonai felszerelésekből szervez kiállítást a Piréz Néphadsereg elnevezésű csoport. A Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény bemutatja a martfűi cipőgyártás múltját, a Művelődési Központ körüli parkban pedig hadtörténeti kiállítás hívogatja az érdeklődőket „Az életre kelt történelem” címmel.

A Veteránjármű Találkozó rendezvényein, zárt térben, a maszk használata kötelező.

A szervezők szeretettel várják a látogatókat!

IV. Veterán jármű találkozó A képeknek helyettesítő szöveget kellene megadni, ami a kép tartalmát mutatja be röviden. Ha nem írsz hozzá ilyet, jelöld be, hogy díszitésre használt kép.

 

Olvasásra ajánljuk