Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Híreink, program beszámolóink

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Amatőr Alkotók Képző- és Iparművészeti Tárlata 2018
Híreink

Betekintés a művészi megismerés titkaiba

Hatvankét alkotó több mint százötven műve látható azon a különleges tárlaton, amely 2018. március 23-án nyílt meg a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban.  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Amatőr Alkotók Képző- és Iparművészeti Tárlata április 12-ig tekinthető meg a közművelődési intézményben.

Tovább olvasom »
Kézműves Házak Országos Hétvégéje
Események, rendezvények

Kézműves Házak Országos Hétvégéje

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt egy újabb kellemes családi hétvégére a Kézműves házak hétvégéjén!

Időpont: 2018. április 7. (szombat), 10.00.
Helyszín: Martfű, Kézműves Ház, Gesztenye sor 1/c.

Tovább olvasom »
Események, rendezvények

Húsvéti Családi Délután 2018.

A gyerekeket kézműves játszóház, népi fa- és ügyességi játékok, húsvéti kisállat simogató és táncház várja. A bátrabb legények locsolóversikével is készülhetnek! Természetesen a (csoki)tojáskeresés sem maradhat el.

Tovább olvasom »
Nemzeti ünnep 2018 Martfű
Híreink

„Merjünk a jövő emberei lenni!” – Így emlékeztünk a hősökre Martfűn március 15-én

Nemzeti ünnepünkön tisztelettel emlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eszméire és hőseire Martfű nevelési és oktatási intézményei, az önkormányzat intézményei, a város civil szervezetei és lakói. Istentisztelet, ünnepi műsorok, beszédek és kórushangverseny idézte városunkban az újkori magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményét.  

Tovább olvasom »
Események, rendezvények

2018. 03. 24. – VIII. Alföldi Kolbászfesztivál Martfűn

Március utolsó hétvégéjén Martfűre, a Sportcsarnok előtti térre vár mindenkit az Alföldi Kolbásztöltő Fesztivál. A hazai tavaszi fesztiválok egyik kedvelt martfűi rendezvénye az idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg a néphagyományokat éltető kolbász- és hurkatöltő versenyét.

A finom disznótoros ételek mellett, a színes fesztiválprogramok között zenél a Fülemüle, a 3+2 zenekar és Laci Betyár. Utcabál, népművészeti és kézműves kirakodóvásár, játszóház, vidámpark és állatsimogató is szórakoztatja a látogatókat. Fellépnek határon túli néptánc- és népzenei együttesek és Martfű helyi művészeti tánccsoportjai.

Tovább olvasom »
Események, rendezvények

2018. 03. 21. – Minden időben – Filmvetítés

„Minden időben Tisza cipőben…!” Ki ne emlékezne Martfűn a legismertebb reklámfilmre, melyet a Tisza cipők népszerűsítésére használtak a ’80-as években. A Martfűi moziban most „Minden időben” címmel megtekinthető a magyar könnyűipar ikonikus cipőmárkájának története és újjászületése.

Tovább olvasom »
Lipák Péter kulturális díj 2018
Híreink

Átvette kulturális díját a martfűi metálzenész

A képviselő-testület 2018. február 22-i ülésén vette át kultúra napi városi kitüntetését Lipák Péter Martfűről elszármazott, Budapesten élő és alkotó zenész, aki ikergyermekei születése miatt nem tudott jelen lenni a Magyar kultúra napja alkalmából rendezett, január 19-ei városi ünnepen. A rangos elismerést, „Martfű Város Kulturális és Művészeti Díját” dr. Papp Antal polgármester nyújtotta át a zenei pályafutását városunkban indító Lipák Péternek, az Effrontery zenekar alapítójának, vezetőjének.

Tovább olvasom »
Zenés bérletes előadások 2018 Martfű
Híreink

Zenés bérletes előadások a Művelődési Központban

Februárban három zenés bérletelőadás is színesítette a martfűi művelődési intézmény kínálatát. A Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar a Kodály év alkalmából összeállított előadására várta nézőit, az Eszter-lánc Mesezenekar koncertje pedig a zene, a bábok és a gyerekek segítségével életre keltett meséivel szórakoztatta közönségét. Az előadásokon az Általános- és Középiskola Filharmónia bérletesei és a legkisebbek, a Csiri-Biri bérletesek vettek részt.

Tovább olvasom »