Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Fotóin keresztül szépséget, tudást és élményt kapunk

Kolozsi kiállítás - fejkép

Újabb különleges és érzelemgazdag tárlatnak ad otthont a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár. A kulturális intézmény kiállítótereiben Kolozsi Sándor fotóművész közel 80 válogatott képét láthatja a nagyközönség.

A „Rezdülések” című fotókiállítás természeti képeket, izgalmas titkokat, rejtett kincseket, épületrajzolatokat, utazókat mutat meg nekünk az alkotó szemén és gépi lencséjén keresztül.

A megnyitón, 2021. november 30-án, a térségből idelátogató érdeklődők, hobbi- és hivatásos fotósok találkozhattak egymással.

– Mondhatnám, hogy nem adjuk fel és pandémia ide vagy oda, most mégis létrejött ez a kiállítás, hiszen 2019-ben kezdtük tervezni, 2020-ban szerettük volna megrendezni, de most végre valóra vált – mondta köszöntőjében Asztalosné Kocsis Enikő igazgató, hozzátéve – sokaknak fog lelki megújulást nyújtani a tárlat, azoknak, akik az intézménybe betérnek és megtekintik ezt a nagyon szép anyagot.

A hangulat fokozásáért a társművészeteket hívták segítségül, rezdüléseket teremtve a zenén, a mozdulatokon és a mozgóképeken keresztül. Elsőként az Ádám Jenő Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola martfűi növendéke, Kiss Helén fuvolajátékát hallhatta a közönség, majd a Modern Táncműhely egykori tanítványa, Asztalos Dóra táncművész mozdulatai elevenedtek meg a vetítővásznon.

Kolozsi Sándor élete jelentős részében a Megyei Művelődési Központban dolgozott, és fontos szakmai feladata volt Szolnok és a megye fotókultúrájának szervezése, így sokat segített a martfűi fotóklub szervezésében, szakmai fejlesztésében is.

Az ő vezetésével alakult meg a Jászkun Fotóklub, valamint a Szolnoki Fotógaléria, amit ma Tabák Lajos Galéria néven ismerhetünk. Megalakulásától 10 éven át a Magyar Fotóművészeti Alkotó-csoportok Szövetségének /MAFOSZ/ elnöke volt. Munkáját jelentős díjakkal is elismerte a szakma.

A fotózás mellet fotórégiségek gyűjtésével is foglalkozik, jelentős diavetítő gyűjteménnyel rendelkezik, mely ritkaságokból most a martfűi közönség is láthat egy-egy kincset.

A kiállításmegnyitón Eifert János szakavatott fotóművész gondolatait hallhattuk.

– A képek, a kiállítandó művek alapvetően szükségesek, de nézzünk körül a művelődési központban! Jó belépni ide. A tisztaság és a rend külön értéket ad a képeknek. Sőt! Ezzel együtt, harmonikusan kelti azt a benyomást, amivel itt Kolozsi Sándor kiállításán találkozunk: szépséget, tudást és élményt kapunk.

A Rezdülések című fotókiállítás 2022. január 6-ig megtekinthető a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótereiben.

Székács Szidónia

Tovább a képekhez

Forrás: martfu.hu – 2021-12-02

Közelgő események

máj
29
vas
15:00 Gyereknap Martfűn 2022 @ Martfű Városi Művelődési Központ előtti tér
Gyereknap Martfűn 2022 @ Martfű Városi Művelődési Központ előtti tér
máj 29 @ 15:00 – 19:00
Gyereknap Martfűn 2022 @ Martfű Városi Művelődési Központ előtti tér | Martfű | Magyarország
Kézműves játszóház, légvár, gyermekműsor és mozi is várja az apró közönséget 2022. május 29-én vasárnap, gyermeknap alkalmából. A családokat, kicsiket és nagyokat, a Művelődési Központ előtti térre várják a szervezők, ahol 15 órától 18 óráig ... Olvass tovább
jún
25
szo
egész nap VI. Martfűi Veteránjármű Találkozó @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
VI. Martfűi Veteránjármű Találkozó @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
jún 25 egész nap
VI. Martfűi Veteránjármű Találkozó @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár | Martfű | Magyarország
8.00-10.00 Családias vendégfogadás, regisztráció. Minden ami erő és lóerő – járműmustra, IFA húzás, Műhelyverseny (erő, ügyesség, kitartás), Felvonulás, járműshow Koncert Sportolj szabadon – reggeli torna, futóverseny, retro teke, pingpong, akadálypálya Kézműves bemutatók, foglalkoztatók Kiállítások – ... Olvass tovább

Kövess minket

Híreink