Kezdőlap > Eseménynaptár

aug
14
pén
Martfűi Ünnepi Napok eseménysorozat @ Martfű, több helyszín
aug 14 – aug 20 egész nap

Martfűi Ünnepi Napok megemlékezéssel, koncertekkel és tűzijátékkal
Augusztus 15: BUDAPEST BÁR, augusztus 20: ÖRÖKSÉG, KELEMEN KABÁTBAN

Bízunk benne, hogy nagyon szép nyarunk lesz, és a vírushelyzet is olyan biztonságosan alakul, hogy mi is merjünk igazi nyári programokat rendezni! – kezdte beszélgetésünket Asztalosné Kocsis Enikő. Városunk kulturális intézményének vezetőjétől megtudtuk: az idei ÖrökZöld Tisza Fesztivál ugyan elmarad, de a Martfűi Ünnepi Napok rendezvénysorozat keretében igazán értékes és szórakoztató programokat kínál Martfű az itt élőknek és az idelátogatóknak.

– Már eddig is jó lehetőségeink voltak június 22-től, az intézmény újbóli megnyitásától. Fokozatosan visszatértek a csoportok, kinyitott a könyvtár, a mozi is beindult, és a nyári rendezvények, szolidan, de szintén elindultak.

A Filharmónia Magyarország és a Művelődési Központ közös szervezésében szombatonként nagy sikerrel zajlanak a nyári térzenei koncertek, kinn a természetben, szép zenét hallgatva.

Igyekszünk a nyári programokban további élményeket nyújtani vendégeinknek. Augusztus közepétől ismét elindul a már hagyományos Martfűi Ünnepi Napok programsorozat.

Tomasovszky László, a Martfű Termál SPA vezetője jelezte, hogy ezen a nyáron, a szálloda és a kemping biztonságos működtetése érdekében, az ÖrökZöld Tisza Fesztivál elmarad. A rendezvénysorozat idei évre tervezett önkormányzati költségeit a következő évben felhasználva, 2021-ben, reményeink szerint szép programmal tér vissza a fesztivál – tudtuk meg a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár vezetőjétől.

– A Martfűi Ünnepi Napok kiemelt eseménysorozataként, az önkormányzat döntése, valamint a jelenlegi lehetőségeink és ismereteink alapján, betartva az egészségügyi szabályokat, állami ünnepünk alkalmából egésznapos rendezvénysorozatot tervezünk augusztus 20-án. Ekkor szeretnénk méltóképpen megünnepelni azt is, hogy településünk 70 éves.

Az augusztus 20-i program délelőtt Ünnepi Istentisztelettel veszi kezdetét a Református Templomban, majd ezt követően, az időjárástól függően, a Szent István térre vagy a Művelődési Központba várjuk vendégeinket az Önkormányzat Ünnepi Megemlékezésére.

Délután hagyományosan 15.30-kor kezdődik az újkenyér-szentelés, majd 16 órától az Ünnepi Szentmise a Szent Tamás-templomban.

17 órától a Szent István téren ünnepi szórakoztató kavalkád indul. A délután a gyerekeké, vidámparkkal, gyermekműsorokkal, kézműves játszóházakkal, kirakodóvásárral.

Két nagyobb zenei esemény az est kiemelt programja: 20 órától az Örökség zenekar ünnepi koncertje kezdődik, amit 21 órától hagyományosan tűzijáték követ a gyönyörű főtéren.  Fiataloknak, családoknak és mindenkinek, aki szereti, 21.30-tól a Kelemen Kabátban zenekar koncertje várja a szórakozni vágyókat.

A Martfű Ünnepi Napok rendezvényei azonban már hamarabb, augusztus közepén elkezdődnek és augusztus 23-ig tartanak.

Hagyomány, hogy kiállítással indítjuk a programokat, ezúttal augusztus 14-én. Idén térségünkből, a Tiszazugból választottunk magas színvonalon alkotó kiállítókat. Darmo Éva textilmunkáit, Berényiné Kata akvarelljeit, Szamecz Béla olajfestményeit hozza el. Mindhárom alkotó a megyei képző- és iparművészeti tárlaton évek óta számos alkalommal nyerte el a zsűri díját.

Augusztus 15. szombat délután országos rejtvényfejtő verseny lesz az intézmény több termében. A házigazda hagyományosan a Martfűi Rejtvényfejtő Klub és a Városi Könyvtár.

Este, a termáltó színpadán a Budapest Bár zenekar ad koncertet, a Hangtrend Kft. szervezésében. Jegyek, ötszáz férőhelyig, interneten vásárolhatóak.

Az augusztus 20-át megelőző napokban, az OrgonaPont koncertsorozat keretében, Fehérvári Ágnes közreműködésével, a katolikus templomban hagyományos komolyzenei koncertet tervezünk, amely országosan a Filharmónia Magyarország égisze alatt zajlik. A koncert végleges időpontjától függően, ebben az időszakban rendezzük meg a Ki kicsoda Martfűn könyv bemutatóját is.

A város hagyományos rendezvényeiben új elemként, augusztus 22-23-án a Martfű Néptáncegyüttes kalotaszegi tánctanulásra hívja az ország minden részéről a néptánckedvelőket, kiemelt táncpedagógusokkal és ismert népzenészekkel. Az esti táncházon az itt élők is betekinthetnek a néptánc rejtelmeibe.

Testvérvárosi vendégeinkkel való találkozást ebben az ünnepkörben most nem szervezünk. Pályázati forrás bevonásával, ha sikerrel járunk, és a vírushelyzet is engedi, várhatóan októberben fogadhatjuk testvértelepüléseinkről barátainkat.

Az ünnepi napok keretében szintén hagyományos sportrendezvények, horgászverseny, tenisz emlékverseny szervezése is folyamatban van, a mindenkori egészségügyi helyzet és a járványügyi szabályozás függvényében – hangsúlyozta Asztalosné Kocsi Enikő, azzal a hittel, hogy sokak számára örömteli kikapcsolódást nyújthatnak a Martfűi Ünnepi Napok tervezett rendezvényei.

forrás: martfu.hu – Herbályné Kalmár Irén – 2020-07-10

Összhang kiállítás megnyitó @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
aug 14 @ 17:00 – 18:00
aug
15
szo
Budapest Bár koncert – elmarad @ Martfű, Thermál Spa Színpad
aug 15 @ 20:00 – 21:30

budapest-bar-elmaradElmarad a Budapest Bár martfűi koncertje
A Martfűn tervezett, 2020. augusztus 15-re meghirdetett Budapest Bár koncert elmarad. A megvásárolt belépőjegyek árát visszatérítik a szervezők. Az online vásárolt jegyek visszaváltásáról a jegyiroda automatikusan értesíti a vásárlókat. Amennyiben ez mégsem történik meg, a visszaváltási igényt az info@tex.hu e-mail címen kell jelezni. A személyesen vásárolt jegyek visszatérítése a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ jegyirodájánál igényelhető – tájékoztatott a szervező Hangtrend Kft.

Ha megtehetnéd eljönnél Budapest Bár koncertre? Most már megteheted! Újra a szabadban, újra önfeledten, személyesen – EGYÜTT! Gyere a családoddal, a barátaiddal, élvezzétek a dalokat, a zenét, a nyári estét – élvezd az életet! Márciusban jelent meg a Budapest Bár új lemeze Ha megtehetnéd címmel, melynek dalai a vágyainkról és a szerelemről szólnak. Augusztus 15-én a Martfű Termál Spa víziszínpadán (Termál Kemping színpad) az új lemez dalaiból és a régi kedvencekből egyaránt válogat a csodálatos Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Keleti András és Mező Misi közreműködésével.

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált.

A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból.
Örömzene nyitott füleknek!

A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő), Kisvári Bence (dob)

Jegyek korlátozott számban vásárolhatók az eventim.hu oldalán.
A Szervező a műsorváltoztatás jogát fenntartja!
A megváltott belépőjegyeket nem áll módunkban visszaváltani!

aug
20
csü
Kelemen Kabátban – Martfűi Ünnepi Napok @ Martfű
aug 20 @ 21:30 – 23:00

Kelemen Kabátban - Martfűi Ünnepi Napok

Pályafutásunk legszomorúbb időszakát követően VISSZATÉRTÜNK.

Hallgass bele:
▪ Végtelen: https://youtu.be/TWw-uG8ZXh4
▪ Egy van: https://youtu.be/3U_8bCVqoZs
▪ Úton: https://youtu.be/VMIAVVtEPyg

▪ Légy naprakész:
https://www.instagram.com/kelemenkabatban/
https://www.facebook.com/kelemenkabatban/

Sze
9
sze
IV. Veterán jármű találkozó @ Martfű Művelődési Központ és Könyvtár
Sze 9 @ 08:00 – 18:30

IV. Veterán jármű találkozó

SZEPTEMBER 9., 8.00-18.30.

Programok:

Veterán autók találkozója
Katonai hagyományőrző csoportok kiállítása
Makett kiállítás
Légópince (polgárvédelmi kiállítás a Hideg háborúból), Cipőgyár látogatás
Irodaház bemutató

Veterán Jármű Találkozó 2020

 

Jazzation – Filharmónia bérlet @ Martfű Városi Művelődési Központ
Sze 9 @ 19:00 – 20:30
Sze
11
pén
Kettőskereszt vagy amit akartok – Dombóvári István önálló estje, műsorvezető: Bellus István @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár
Sze 11 @ 18:00 – 19:30

# Kettőskereszt vagy amit akartok

#Kettőskereszt vagy amit akartok

Életünk jelentős része a közösségi oldalakon zajlik, ami alaposan átrendezte és újraalkotta a szokásainkat.

De vajon tényleg ismerjük az ismerőseinket?
Biztos, hogy szeret minket az, aki folyamatosan felfelé tartott mutatóujjat küld mindenre?
Mit akarhat valójában tőlünk, aki rendszeresen megbök?
És egyébként hová tettem a lakáskulcsomat???

Dombóvári István legújabb önálló estjében többek között ezekre a mindenkit érintő kérdésekre keres válaszokat.
Stand up, jelenet és zene két órában!

Az előadás időtartama kb. 80 perc, szünet nélkül.

Jegyvásárlás

nov
10
ked
ZORÁN Martfűn @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
nov 10 @ 19:00 – 21:00

 

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy az elmaradt ZORÁN koncert új időpontja, 2020. november 10.  kedd, a vásárolt jegyek érvényesek.

Aki szeretné visszaváltani a belépőjegyét az 2020.július 23-26-a között megteheti Intézményünkben, az alábbi pénztári időpontokban:

07.23. csütörtök: 13-19 óráig

07.24. péntek: 13-19 óráig

07.25. szombat: 16-19 óráig

07.26. vasárnap: 16-19 óráig