Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Ékszereket, grafikákat és szobrokat készítenek megyénk amatőr művészei

Ötvenhét alkotó száztíz munkája tekinthető meg november 20-ig a Martfűi Művelődési Központ emeleti galériáján és kiállítótermében. A megye amatőr alkotóinak bemutatkozást és megmérettetést biztosít, XXXIII. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Amatőr Alkotók Képző- és Iparművészeti Tárlata hosszú évek óta töretlen népszerűséggel vonzza az érdeklődőket és pályázókat. A beérkező alkotásokat idén Szabó Ábel Munkácsy-díjas festőművész, Máder Barnabás keramikusművész és Verebes György Munkácsy-díjas festőművész zsűrizte.

A beválogatott alkotások között festmények, grafikák, ékszerek, szobrok, sőt lakásdíszek is megtekinthetők. Sokan régi jó barátként járnak vissza Martfűre, de minden évben vannak olyanok is, akik első alkalommal mérettetik meg magukat. A kiállítást Révi Norbert szobrászművész rendezte, a befogadóknak fizikailag és gondolatban is egy bejárható utat képezve.

Számos érdeklődő érkezett a megnyitóra

A megnyitóra nagyon sokan érkeztek, mely ugyancsak azt mutatta, mai világunkban is fontos az értékteremtés, a kreativitás, az önkifejezés, a valóság belső megszűrése.

Dr. Papp Antal Martfű város polgármestere köszöntő gondolataiban elmondta, csodálja az alkotókat újabbnál újabb ötleteikért, s azért, ahogyan azokat megformálják.

A fődíjakat Fazekas Zoltán (I. hely), Hernek János (II. hely), Keszler Ágnes (III. hely) vehették át. A zsűri a fiatal alkotók körében is jutalmazott, és különdíjakat is átadtak. A martfűi alkotók közül különdíjat vehetett át Cseh László, Stonawskiné Szűcs Klára és Kerékgyártó Emese.

A tárlat 2022. november 20-ig látogatható.

szöveg: szol24.hu – Czapkó Dorottya – 2022. 10. 28.

képek forrása: martfu.hu

Közelgő események

febr
11
szo
19:00 Párterápia @ Martfű Városi Művelődési Központ
Párterápia @ Martfű Városi Művelődési Központ
febr 11 @ 19:00 – 20:30
Párterápia @ Martfű Városi Művelődési Központ | Martfű | Magyarország
Daniel Glattauer: Párterápia 2023. február 11. 19 óra vígjáték 2 részben előadás hossza 120 perc 16 éven felülieknek Helyszín: Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár Martfű, Mártírok útja 1. Jegyárak: Normál jegy: 6000 Ft Kedvezményes ... Olvass tovább
febr
22
sze
19:30 A Mi osztályunk @ Martfű Városi Művelődési Központ
A Mi osztályunk @ Martfű Városi Művelődési Központ
febr 22 @ 19:30 – 21:00
A Mi osztályunk @ Martfű Városi Művelődési Központ | Martfű | Magyarország
A m-ART-fűi Pódium Színház eddigi legnagyobb előadása A mi osztályunk, a Másik Produkció előadásában. A színészek között szerepel Vándor Éva, Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és a Martfűn már jól ismert és ... Olvass tovább
febr
25
szo
19:00 Farsangi Gálakoncert – Buch Tibo... @ Martfű Városi Művelődési Központ
Farsangi Gálakoncert – Buch Tibo... @ Martfű Városi Művelődési Központ
febr 25 @ 19:00 – 20:30
Farsangi Gálakoncert - Buch Tibor és barátai @ Martfű Városi Művelődési Központ | Martfű | Magyarország
Buch Tibor Aranyalma és Pro Theatro díjas magyar színész és barátai – Lőrincz Judit operaénekes és St. Martin előadóművész és zeneszerző – fergeteges farsangi gálakoncertje a Martfű Városi Művelődési Központban. örökzöld slágerek operettslágerek magyar nóták ... Olvass tovább

Kövess minket

Híreink