Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Egy cipő bőrből és álmokból

2023. március 3-án nyílt a GT cipőmárkát bemutató kiállításunk a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár emeleti kiállítótermében. A rendezvényen Király Ferenccel, a G&T Sportcipő Manufaktúra Kft. marketingvezetőjével beszélgettünk, és nagy örömmel köszöntöttük körünkben a cég dolgozóit.

Azt gondolom, hogy nekünk, martfűieknek, a városunknak, sőt a környező településeknek is különleges érzelmi kötődése van a cipőhöz. A cipő itt kicsit mást, többet jelent! Ez a közös múltunk egyik fontos építőeleme. A hely- és ipartörténeti gyűjteményünk egyik fő kutatási területe is a martfűi cipőgyártás története. És van itt egy cég, amely saját márkát épített a semmiből, és amely immár 7 éves múltat tudhat magáénak.

Minden úgy kezdődött, hogy Gondi Sándor álmodott egy nagyot. Ahogyan Király Ferenc fogalmazott egyik cikkében: „Az első pillanatban kamikázénak gondoltam…” Valóban nagy bátorságra vallott egy ilyen telített piacra új emberként, új márkával betörni, mégis sikerült. A sikerük kulcsa – ahogyan a beszélgetésből kiderült – a magas minőség, a rugalmasság, a cipő iránti szenvedély. A képzett munkaerő: „a 22 legjobb dolgozik nálunk”. Az, hogy az ő kezükben van a gyártás mellett a forgalmazás, és hogy gyorsan tudnak reagálni az aktuális trendekre.

Egy „love brandet” építettek fel, melynek egyre nagyobb tábora van. Cipőiket az ország több nagyvárosában forgalmazzák a martfűi mintabolt és a webshop mellett. Hamarosan újranyit budapesti üzletük is.

Bemutatták őket a HVG-ben, beszámolt munkájukról, elhivatottságukról a Forbes magazin. És 2021-ben Gyetván Csaba náluk forgatott műsort arról, hogyan készül a sportcipő.

Király Ferenc szavait idézve: „… érdemes kihangsúlyozni ebben a nyomasztó hírekkel teli világban, hogy nem lehetetlen egy álmot megvalósítani, bármilyen nehéznek és elérhetetlennek is tűnik elsőre. Ehhez kell egy álom és kell a szenvedély, és ne felejtsük el, kell rengeteg munka…”

Kiállításunk megtekinthető március 21-ig az intézmény emeleti kiállítótermében.

Eiler Zita
muzeológus

Közelgő események

jún
4
vas
14:00 Gyereknap 2023 @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár előtti tér
Gyereknap 2023 @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár előtti tér
jún 4 @ 14:00 – 18:00
Gyereknap 2023 @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár előtti tér | Martfű | Magyarország
jún
5
hét
19:00 Somogyi András – hangok a fejemben @ Martfű Városi Művelődési Központ
Somogyi András – hangok a fejemben @ Martfű Városi Művelődési Központ
jún 5 @ 19:00 – 20:15
Somogyi András - hangok a fejemben @ Martfű Városi Művelődési Központ | Martfű | Magyarország
Paródiákkal színesített humorest, 60 percben. Somogyi András az aktualitásokra épülő stand up comedy történeteit kiváló paródiákkal színesíti. Több, mint 100 embert tud élethűen megjeleníteni a színpadon – martfűi előadása alkalmával mindenki megtalálhatja majd a kedvencét (például ... Olvass tovább

Kövess minket

Híreink