Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Augusztusban is folytatódik a TérZene koncertsorozat

Köztudott, hogy a klasszikus zene jótékony hatással van az emberre. Ennek ellenére csak egy szűk réteg jut hozzá a hangversenytermekben zajló varázslathoz. A 2019-ben indult TérZene elnevezésű komolyzenei program ezen szeretne változtatni. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott program célja, hogy minél több érdeklődőt vonjon be a klasszikus zenei kultúra vérkeringésébe aktív muzsikusként és zeneszerető közönségként egyaránt. A program megvalósítását a Filharmónia Magyarország Koncert és Fesztiválszervező Nonprofit Kft. segíti, mint szakmai partner.

Martfűn ez évben július 1-jén indult a program, a sorozat 6. állomása a 2022. július 30-án, a Szent Tamás-templomban megrendezett különleges koncert, melyet Fehérvári Ágnes fuvola- és Trevor Mansell oboaművész adott.

Fehérvári Ágnes, a Martfűről elszármazott fuvolaművész, 2020-ban felvételt nyert a világ legrangosabb zenei egyetemére, a New York-i Juilliard School kínai fakultására. Ágnes többször adott már koncertet a martfűi Szent Tamás-templomban. Másfél hónapja tért haza Kínából és a mai az egyetlen koncert, amelyen játszik a nyár folyamán. Ági zenei tanulmányait Martfűn kezdte, a váci középiskolás évei után pedig Győrben tanult Ittzés Gergely fuvolás osztályában.

Trevor Mansell, kanadai oboaművész, tanulmányait az Egyesült Államokban folytatta, ahol a New York-i Filharmonikusok művészénél, Joseph Robinson-nál tanult. Két évvel ezelőtt a New York-i Juilliard School kínai fakultására nyert felvételt Ágneshez hasonlóan, innen származik ismeretségük. Trevor az oboa mellett zeneszerzői tanulmányokat is folytatott, valamint kiválóan játszik zongorán is.

A koncert első felében Wilhelm Friedemann Bach duettjeit hallhatta a közönség, amelyek tételei között Georg Philipp Telemann szólófantáziái szólaltak meg. A koncert második felében Johann Sebastian Bach, Benjamin Britten, Siegfrid Karg-Elert, Gilles Silvestrini és Sergei Rachmaninov művei szólaltak meg.

A TérZene sorozat keretében a martfűi közönség további 14 alkalommal csodálhatja meg a különböző zeneszerzők, más-más előadók által, különböző stílusokban és különböző hangszereken megszólaltatott műveit. Augusztusban ütőegyüttest, görög népzenei formációt, orgona és trombita duettet, francia sanzonokat és klarinét együttest hallhatunk, szeptemberben fúvósegyüttest és kórusmuzsikát. Novemberben a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a Martfű Városi Nőikar közös koncertje, decemberben Kovács Nóri adventi koncertje várja a közönséget.

forrás: martfu.hu – dr. Molnár Edina, MVMKK művészeti és civil kapcsolati előadó – 2022. 08. 02.

Közelgő események

okt
8
szo
09:00 I. Martfűi Bolhapiac és Veteránj... @ Martfű, Kikötő tér
I. Martfűi Bolhapiac és Veteránj... @ Martfű, Kikötő tér
okt 8 @ 09:00 – 14:00
I. Martfűi Bolhapiac és Veteránjármű alkatrész börze @ Martfű, Kikötő tér | Martfű | Magyarország
Nem kell? Adja el! Megéri kijönni! Megéri böngészni! ZENÉS RETRO POLHAPIAC, ALKATRÉSZBÖRZE ÉS KÉZMŰVES VÁSÁR MARTFŰN Hősök tere 10. – Tisza part (Kikötő tér) 2022. 10. 08., szombat 9-15 óra Amit várunk: • veterán autó-, ... Olvass tovább
okt
14
pén
19:00 Stílgyak – m-ART-fűi pódium színház @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár
Stílgyak – m-ART-fűi pódium színház @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár
okt 14 @ 19:00 – 20:30
Stílgyak - m-ART-fűi pódium színház @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár | Martfű | Magyarország
Szeretettel várunk minden színházszerető érdeklődőt a m-ART-fűi Pódium Színház következő előadásán! A közösségért dolgozók – az egészségügy, az oktatás, a szociális terület, a katasztrófa- és rendvédelem munkatársai – kedvezményes jegyárral vehetnek részt, de örülünk a ... Olvass tovább
okt
28
pén
18:00 Felméri Péter és a Szomszédnéni ... @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
Felméri Péter és a Szomszédnéni ... @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár
okt 28 @ 18:00 – 19:00
Felméri Péter és a Szomszédnéni Produkciós Iroda közös estje Martfűn! @ Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár | Martfű | Magyarország
Október 28-án 18 órakor Felméri Péter és a Szomszédnéni Produkciós Iroda közös estje “Ajándék ló” címmel, a Városi Művelődési Központ és Könyvtárban! Jegyek kaphatók a helyszínen (szept. 12-től) és interneten. https://dumaszinhaz.jegy.hu/program/ajandek-lo-felmeri-peter-es-a-szomszedneni-produkcios-iroda-kozos-estje-139604/875967

Kövess minket

Híreink