Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

Kövess minket:

Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

„A vezető feladata, hogy álmodja meg a jövőt!”

A város maga egy nagy közösség. Mi itt a Művelődési Központban azért dolgozunk, hogy ez a közösség erős legyen, és öröm legyen tartozni hozzá – fogalmazott a kulturális intézmény vezetésére benyújtott pályázatában Székácsné Tálas Gabriella.

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, a szeptember 8-i ülésén 2022. szeptember 17-i hatállyal öt éves időtartamra Székácsné Tálas Gabriellát nevezte ki a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár intézményvezető munkakörének betöltésére.

A Pénzügyi, Ügyrendi és Városfejlesztési Bizottság egyhangúlag támogatta az intézmény korábbi helyettes vezetője, a Városi Könyvtár vezetője intézményvezetői kinevezésére vonatkozó javaslatot. Eddigi szakmai tevékenységét elismerve bíznak abban, hogy sikeresen és eredményesen végzi ezt a feladatot is – mondta el Vass Éva, a szakbizottság vezetője

– A pályázat emberi oldala, Székácsné Tálas Gabriella személye garancia, hogy a vállalt feladatok és a tervezett lépések, amelyeket a pályázatában bemutatott, a belső személyiségéből fakadnak és fontosnak tartja azokat – fogalmazott Földi Edina, a Művelődési, Oktatási, Sport, Civil- és Egyházi Kapcsolatok Bizottsága vezetője. A bizottság szerint nagy értéke a pályázatnak, hogy a Művelődési Központ valamennyi intézményegységét alaposan elemzi, átlátja, hogy milyen munkaterületek tartoznak az irányítása alá, és ezeknek a területeknek a pozitív értékei mellett azt is bemutatta, hogy milyen fejlesztésekre van szükség vagy milyen pályázati elgondolásai vannak. A kulturális bizottság tagjai örültek annak, hogy Gabikának komoly tapasztalata van a külső pályázati források megszerzésében, a megnyert pályázati összegek hatékony és városközpontú felhasználásában.

Az új intézményvezető dr. Papp Antal szerint is biztosan jól fogja végezni a munkáját. – Ismeri a városlakók elvárásait, hiszen Martfű kulturális élete hatalmas színvonalat képvisel, megyei szinten kiemelkedő, talán a nagyobb városokhoz, Szolnokhoz és Jászberényhez is mérhető – fogalmazott városunk polgármestere.

Székácsné Tálas Gabriella köszönettel fogadta a megerősítő, támogató szavakat. – Többször elhangzott kérdésént, hogy önszántamból nyújtottam be a pályázatomat vagy sem. Természetesen önszántamból, de kellett a bíztatás, támogatás – mondta el, hozzátéve, „fentről” is kért jeleket, onnantól kezdve szinte minden nap jött vele szembe valaki, hogy szívesen venné ezt a lépését.

Első körben 2022. január végén írt ki pályázatot az önkormányzat a Művelődési Központ intézményvezetői munkakörére, majd az április végi ülésén bírálta el a beérkezett vezetői pályázatokat a képviselő-testület. Ekkor, zárt ülésen, az érvényes pályázatot benyújtó két személyre vonatkozóan nem sikerült egyértelmű döntést hozni. A kulturális intézmény igazgatói pályázatának ismételt kiírására július elején került sor, amelyre ekkor egy újabb pályázó, Székácsné Tálas Gabriella nyújtotta be pályázati anyagát.

A pályázati kiírás szerint a döntést a véleményező bizottsági meghallgatást követően, testületi ülésen kellett meghozni, legkésőbb 2022. szeptember 9-ig.

Elődöm a kultúra ügyéhez kivételes igényességgel, alázattal, szakmaisággal fordult. Hozzáállása, ízlése, egyénisége hosszú időn keresztül határozta meg a város kulturális életét, lesz hatással rá a jövőben is. Alapvető feladatomnak tekintem, hogy megválasztásom esetén az ő útján haladjak tovább, a saját eszközeim segítségével. Igyekszem hasonló alázattal a kultúrát, a város lakosságát szolgálni.” – fogalmazott pályázatában városunk kulturális intézményének új vezetője.

Arra is emlékeztetett, hogy a Művelődési Központ kivételesen nagy és kulturált közösségi tereket biztosít a lakosság, a művészeti és civil közösségek, oktatási intézmények, cégek részére, s hogy az integritás (összevont intézmény – egy épületben 5 intézményegység) eredménye jelentős önkormányzati megtakarítással jár.

A takarékos működés továbbra is fontos cél. A létszámhiány azonban az intézmény szinte minden területén nehézséget okoz. A pályázati munka kiemelt része az intézmény tevékenységének. Az önkormányzat támogatásának, a partneri összefogásnak is köszönhető egy-egy pályázat sikere.

A Művelődési Központ egy modern, kulturált, tiszta, családbarát, biztonságos, sok zöldfelülettel rendelkező, ipari jellegű kisváros művelődését szervezi. Martfűn jelentős a kultúra iránti igény, ami felelősséggel jár, kötelez. Erre az igényre válaszolva biztosítanunk kell a lehetőséget a színvonalas művelődésre, sokszínűen – hangsúlyozta pályázatában Székácsné Tálas Gabriella, célként fogalmazva meg a folyamatos fejlődést és az új, értékes kulturális hagyományok kialakítását, a régiek megőrzése mellett.

Gabika 2012 szeptembere óta dolgozik a Művelődési Központban könyvtárvezetőként. Ahogyan pályázatában fogalmazott, ez alatt a tíz év alatt sok álmát megvalósíthatta a könyvtárban, meglévő közösségek erősítésével és olyan újak létrejöttének segítésével, mint a Danolda és a Mesélde programok. Ez idő alatt megújulhatott a gyermekkönyvtár és a felnőtt olvasótér, fenntartói és pályázati támogatásból. „Számomra a kultúra az élet” – írta, – a kultúráért végzett munkát szép feladatként éli meg. Örömmel dolgozik a közösségekért, a martfűiekért. Elődjétől azt tanulta: a vezető feladata, hogy álmodja meg a jövőt! – Szívesen tenné! – zárta pályázatát.

Martfű város kulturális intézményének új vezetőjeként, reméljük, erre most lehetősége is lesz, amelyhez sok sikert kívánunk!

forrás: martfu.hu – Herbályné Kalmár Irén – 2022. 10. 05.

Közelgő események

dec
13
ked
19:00 Apostol 50 szülinapi koncert @ Martfűi Városi Művelődési Központ
Apostol 50 szülinapi koncert @ Martfűi Városi Művelődési Központ
dec 13 @ 19:00 – 20:30
Apostol 50 szülinapi koncert @ Martfűi Városi Művelődési Központ | Martfű | Magyarország
JÁTÉK! A kép megosztói közül (https://www.facebook.com/photo/?fbid=485295933526751&set=a.468893498500328)  2 szerencsés személy 1-1 AJÁNDÉK jegyet nyer, a december 13-i APOSTOL koncertre! Sok szerencsét mindenkinek! Sorsolás: október 17.
dec
15
csü
19:00 Csányi Sándor: Hogyan értsük fél... @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár
Csányi Sándor: Hogyan értsük fél... @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár
dec 15 @ 19:00 – 20:30
Csányi Sándor: Hogyan értsük félre a nőket? @ Martfű - Városi Művelődési Központ és Könyvtár
Csányi Sándor egyszemélyes komédiája Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Nos, erre a kérdésekre nem tud ... Olvass tovább
dec
17
szo
19:00 Liselotte és a május @ Martfűi Városi Művelődési Központ
Liselotte és a május @ Martfűi Városi Művelődési Központ
dec 17 @ 19:00 – 20:30
Liselotte és a május @ Martfűi Városi Művelődési Központ | Martfű | Magyarország
Szerelem illata terjeng a levegőben – vagy ez csak egy jó kis hideg kapros dinnyeleves? A 35 éves ápolónő – Liselotte reményekkel telve keresi az Igazit, mi pedig vele tartunk 7 randin – 7 férfin ... Olvass tovább

Kövess minket

Híreink