Hétfő: 12.00 – 20.00 | Kedd – Péntek: 8.00 – 20.00 | Szombat – Vasárnap: 15.00 – 20.00

A színház mindenkié

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője című darabjának színpadi változatát láthatta a közönség a Zenthe Ferenc Színház előadásában 2020. november 9-én Martfűn, a Művelődési Központban. Az előadás a Déryné Program támogatásával jött létre, a programnak köszönhetően, jelképes jegyárakkal.


Mikszáth Kálmán kisregénye különleges világba, olyan korba és tájakra visz bennünket, ahol az író gyermek- és ifjúkorát töltötte. A történetben a gazdag és különcködő úr, a törvényes örökösök kijátszásával, a vagyonát szeretett nevelt fiára akarja hagyni. Az esernyő nyelébe rejtett kincs ugyan eltűnik, ám a mű mégis boldogsággal zárul, hiszen a legnagyobb kincs az életben a szerelem.

A regény Deres Péter dramaturg által színpadra álmodott változata a rendkívüli egészségügyi helyzet követelményeinek megfelelő körülmények között is nagy sikert aratott.

A Déryné program, Országjárás alprogramja keretében, anyagi források biztosításával és koordinációs szerepével, színházi produkciók országos utaztatását végzi.

A színház mindenkié, olvasható a program honlapján, minőségi színházi élmény eljuttatását ígérve az ország azon területeire, ahol a kultúrához való hozzáférés lehetősége korlátozott. A program kultúrstratégiai intézménye a Nemzeti Színház.

Az előadás rendezője Susán Ferenc. A főbb szerepekben ismert és népszerű színészekkel találkozhattunk ezen az estén. Ancsurát, Wibra anyját a Jászai Mari-, Zenthe- és Vastaps-díjas Vádor Éva alakította. Wibra György besztercei ügyvéd szerepében Farkas Zoltán – Zenthe Ferenc-díjas színészt láthattuk. Mindketten évek óta a salgótarjáni színház tagjai.

A Déryné Program keretében bemutatkozó színházak és előadások közül, befogadó intézményként, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár a jövőben további színvonalas és sikeres előadásokat szeretne vendégül látni.

Herbályné Kalmár Irén

Tovább a képekhez>>>

forrás: martfu.hu – Herbályné Kalmár Irén – 2020-11-10 15:44

Közelgő események

ápr
9
pén
18:00 Dumaszínház – Aranyosi Péter és ... @ Martfű Városi Művelődési Központ
Dumaszínház – Aranyosi Péter és ... @ Martfű Városi Művelődési Központ
ápr 9 @ 18:00 – 19:30
Dumaszínház - Aranyosi Péter és Badár Sándor közös estje @ Martfű Városi Művelődési Központ | Martfű | Magyarország
Kedves Nézőink! A január 26-ra módosított 18.00 órás Aranyosi Péter és Badár Sándor c. előadásunkat a Városi Művelődési Központban a helyi rendeletek miatt sajnos nem tudjuk megtartani. Az előadást hosszas szervezés és egyeztetés után sikerült ... Olvass tovább

Kövess minket

Híreink